Rămâi conectat

Sport

FOTO: Franța – România 2-1 (0-0), la debutul Euro 2016| Eșec nedrept, Nicușor Stanciu a scos penalty-ul României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Euro 2016 Franta - Romania 4Euro 2016 a debutat dureros pentru naționala României și Nicușor Stanciu, cu un eșec într-un meci special, împotriva reprezentativei Franței, scor 1-2 (0-0).

„Les Bleus”au avut nevoie de eurogolul lui Payet (89) – desemnat omul meciului, pentru a câștiga un joc în care au înfruntat o replică aspră, din partea unei echipe revenite după 8 ani de absență la un turneu final.

România a jucat de la egal la egal cu Franța, a avut alături o peluză „galbenă” frenetică, ce a înfruntat un stadion ce a trepidat, atmosfera fiind una fabuloasă.

Nicușor Stanciu, la debut într-un meci oficial pentru România a fost printre remarcații „tricolorilor”, jucătorul din Alba scoțând penalty-ul egalizator transformat de B. Stancu (65).

În ansamblu, România a reușit un meci în care a ținut la respect țara gazdă, una dintre favoritele la trofeu, tocmai în partida inaugurală.

Cu 20.000 de suporteri români admirabili în tribună, reprezentativa României a fost foarte aproape de un rezultat mare, într-o confruntare disputată într-o atmosferă incredibilă, greu de relatat în cuvinte.

*”Allez les Bleus”, întrerupt și atmosferă de senzație!

Strigătul de luptă al francezilor, celebrul „Allez les Bleus” s-a întrerupt subit când B. Stancu (4, după corner N. Stanciu) a ratat o ocazie monumentală! Francezilor le-a înghețat sângele, dar apoi au replicat prin Giroud (10) și Griezmann (11) – bară. Jocul s-a mai liniștit, cu Franța la timonă, „cocoșii galici” având inițiativa și mai ratând altă ocazie prin Griezman (36). O primă repriză dominată de gazde, cu o posesie de 58 la sută.

*N. Stanciu, pasă excelentă pentru B. Stancu și apoi penalty!

Startul actului secund a semănat cu debutul meciului: N Stanciu a inventat o pasă pentru B. Stancu (48), dar acesta a tras alături! Franța se trezește, pune presiune, prin Giroud (51) și Pogba (56) – intervenție Tătărușanu. Presiunea crește, tribunele iau foc și inevitabilul se produce, la un duel aerian Tătărușanu – Giroud, când se deschide scorul (min. 57). Românii cer fault, noi retrăim momentul Suedia 1994…

Nicușor Stanciu și-a amintit că „este un meci de povestit nepoților”, a fost faultat în careu de Evra, iar B. Stancu s-a revanșat față de suporteri și a egalat din lovitura de pedeapsă obținută de ex-unirist (min. 65), care a fost înlocuit în minutul 72. Speram într-un rezultat mare, pe măsura trecerii minutelor creștea inima în noi, dar aq venit acea execuție fabuloasă și am încheiat jocul cu capul plecat, deși meritam mult mai mult.

Ceremonia grandioasă orchestrată de David Guetta, cu tribunele ce au desenat steagurile celor 24 de participante a prefațat un meci pentru istorie.

Franța: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evea – Matuidi, Kante, Pogba – Griezzmann, Giroud, Payet.

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=2272]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea