Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Franța – Italia 2-1 (1-1), spectacol pe „Cluj Arena”, în derby-ul grupelor Campionatului European Under 21

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Franța – Italia a fost derby-ul grupei D din cadrul Campionatului European de tineret, de pe „Cluj Arena”, o partidă în care cele două forțe continentale au arătat cam ce înseamnă viitorul reali în fotbalul european.

„Les Bleus” au fost mai iubiți pe „Cluj Arena”, asistența cifrată la peste 11.000 de spectatori tresărind mai ales la raidurile franceze.  Atmosfera a izbucnit la deschiderea scorului, când Kalimuendo (23, de la Rennes) a finalizat splendid, cu călcâiul. „Azzurrii” au replicat 13 minute mai târziu, când Pellegri (AC Torino) a reluat splendid, cu capul, în vinclu. Spectacolul a continuat și la reluare, dar golul Franței a căzut pe fondul unei gafe in defensivă, de care a profitat Barcola (63), fotbalistul lui Lyon. Nebunia s-a mutat la buturile franceze, cu portarul Lucas Chevalier (Lille) – trei parade de senzație în aceeași fază (83), iar două minute mai târziu francezul Bade (Sevilla) a fost eliminat pentru fault din postura de ultim apărător. În ultimele secvențe, italienii au solicitat gol la o minge respinsă din preajma liniei porții. O fază la care, în absența VAR, Italia a considerat că an fost prejudiciată grav!

 

La arenă, la fel ca cealaltă partidă a grupei, Elveția – Norvegia 2-1 (1-1), de pe „Dr. Constantin Rădulescu”, a fost prezentă conducerea FRF, inclusiv președintele Răzvan Burleanu.

Confruntarea în pauza căreia corul Theotokos din Alba Iulia a susținut un concert special, a reunit fotbalști de perspectivă, bine cotați, precum Tonali (AC Milan), transferat la Newcastle United, sau K. Thuram (Nice), ca să pomenim doar vedetele celor două selecționate.

În perioada 21 iunie – 8 iulie, România găzduiește alături de Georgia Campionatul European U21, iar 15 dintre meciuri vor avea loc la București și Cluj Napoca.

România va găzdui meciurile din Grupa B (la București, pe Stadionul Steaua și Stadionul Giulești) și Grupa D (la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena și Stadionul CFR Cluj), în timp ce Grupele A și C se vor juca în Georgia. Tricolorii U21 vor disputa toate meciurile din faza grupelor pe Stadionul Steaua.

Citește și: FOTO-VIDEO: Corul “Theotokos” din Alba Iulia, în concert pe „Cluj Arena”, la derby-ul Franța – Italia din Campionatul European Under 21

În grupa de la București, din care face parte România, se mai află Spania, Croația și Ucraina, iar la Cluj-Napoca vor evolua Franța, Italia, Elveția și Norvegia. De asemenea, în România se mai joacă două sferturi de finală, pe Stadionul Giulești și Cluj Arena, precum și o semifinală, pe Stadionul Steaua.

Programul întâlnirilor de la Cluj

Joi, 22 iunie

19:00 Norvegia – Elveția 2-1 (Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj)

21:45 Franța – Italia 2-1 (Cluj Arena, Cluj)

Duminică, 25 iunie

19:00 Elveția – Italia (Cluj Arena, Cluj)

21:45 Norvegia – Franța (Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj)

Miercuri, 28 iunie

21:45 Elveția – Franța (Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj)

21:45 Italia – Norvegia (Cluj Arena, Cluj)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea