Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Finala concursului Maître d’Hotel – Trofeul „Marian Bugan” 2018. Câștigătorii celei de-a XVI-a ediții

Publicat

în

În perioada 7 – 8 octombrie 2018, Castelul Bethlen-Haller a găzduit finala celei de-a XVI-a ediții a concursului Maître d’Hotel – Trofeul „Marian Bugan”. Competiția este dedicată profesioniștilor din domeniul HoReCa din toată țara, care își demonstrează măiestria abilităților în bucătărie în cadrul unor probe atent jurizate.

Compania Jidvei, în calitate de sponsor oficial al acestei ediții, a sprijinit Asociația Națională a Maître d’Hotel (ANMH) în organizarea și asigurarea celor mai bune condiții de desfășurare a evenimentului.

Cei 19 concurenți, șefi de sală și manageri de restaurante care au reprezentat toate zonele țării, au avut posibilitatea de a-și dovedi capacitățile profesionale în fața unui juriu de specialitate format din 12 membri. Președintele juriului, Sergiu Nedelea, a fost asistat în comisiile de jurizare de Cornelia Toma, Vlad Mureșan, Virgil Mănescu, Liliana Bucătaru, Daniel Zottu, Aurelian Luca, Bogdan Dumitrescu, Mihai Ciucur și Severică Ionel Duru. Evenimentul s-a bucurat de prezența a 30 de reprezentanți ai asociațiilor patronale și profesionale de profil, printre care Mihai Ogrinji, reprezentant al Asociației Jurnaliștilor de Turism, și Daniel Zottu, care a reprezentat Asociația Somelierilor din România.

Electrica Furnizare Discount

Complexitatea meseriei de maître d’hotel s-a reflectat și în probele competiției. Concurenții au avut misiunea de a trece de proba teoretică, proba de decantare și de proba practică. La finalul acestui veritabil maraton al cunoștințelor teoretice și practice, clasamentul final decis de juriu a fost următorul:

  • Câștigătorul Marelui Trofeu „Marian Bugan” 2018 – Cristian Szekely – București
  • Locul I – Petrișor Lucian Petcu – București
  • Locul II – Ionuț Andrieș – Brașov
  • Locul III – Alexandru Tamaș – Cluj-Napoca

Demonstrațiile prezentate în cadrul competiției au definit noi standarde de calitate care vor contribui la creșterea nivelului serviciilor oferite în hotelurile și restaurantele din România.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Comuna smart din Alba are cele mai multe stații de încărcare gratuite din România raportate la numărul de locuitori

Publicat

în

FOTO| Comuna smart din Alba are cele mai multe stații de încărcare gratuite din România raportate la numărul de locuitori

Comuna Ciugud, cea mai smart localitate din țară, este deținătoarea unui nou record. Localitatea are cele mai multe stații de încărcare gratuite raportate la numărul de locuitori, din România. Autoritățile își doresc ca în viitorul apropiat să aibă o stație de încărcare în fiecare sat și la fiecare clădire de utilitate publică.

„În urmă cu câțiva ani, Ely (mașina noastră electrică) se plictisea singură în parcarea verde a primăriei. Acum, ea și prietenele ei stau la rând cuminți pentru o porție de energie. Ne bucurăm atât de mult că datorită stațiilor de încărcare, construite cu fonduri europene, numărul mașinilor electrice este în creștere în Ciugud.

Știați că suntem localitatea din România cu cele mai multe stații de încărcare gratuite raportate la numărul de locuitori? (avem o stație de încărcare la aproximativ 1000 de locuitori – 3 stații de încărcare în comună)

Electrica Furnizare Discount

Știați că vrem să devenim localitatea din România în care va exista o stație de încărcare în fiecare sat și la fiecare clădire de utilitate publică? (Am depus deja un proiect și sperăm să obținem fondurile necesare pentru a-l implementa cât mai rapid”, au scris reprezentanții comunei Ciugud, pe facebook.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Principalele săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia, deschise din nou pentru public: Au fost finalizate lucrările de modernizare

Publicat

în

FOTO| Principalele săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia, deschise din nou pentru public: Au fost finalizate lucrările de modernizare

Au fost finalizate reparațiile capitale la cele două săli de ședințe de la Curtea de Apel Alba Iulia, 201 „Constantin Hamangiu” şi 213 „Vintilă Dongoroz”.

Cele două săli principale care au fost renovate anul trecut, sunt acum redeschise publicului, potrivit reprezentanților Curții de Apel Alba Iulia.

„Principalele săli de judecată ale Curții de Apel Alba Iulia ”Vintilă Dongoroz” și ”Constantin Hamangiu” sunt din nou deschise pentru public după finalizarea lucrărilor de renovare, restaurare și modernizare începute la sfârșitul lunii octombrie anul trecut.

Electrica Furnizare Discount

Mulțumim pentru înțelegere și răbdare procurorilor, avocaților, consilierilor juridici, lichidatorilor judiciari, celorlalți profesioniști din sistemul judiciar și tuturor justițiabililor care au avut termene de judecată în această perioadă!”, au scris reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia pe Facebook.

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Transalpina, ACOPERITĂ de zăpadă: Drumarii intervin pentru deszăpezirea șoselei

Publicat

în

VIDEO| Transalpina, ACOPERITĂ de zăpadă: Drumarii intervin pentru deszăpezirea șoselei

După ninsorile din ultimele 24 de ore, DN67C, Transalpina, șoseaua care se află la cea mai mare înălțime din România, a fost acoperită de zăpadă.

Utilejele CNAIR au acționat pe șosea pentru a curăța zăpada și a menține drumul practicabil, în siguranță.

Electrica Furnizare Discount

„În prezent, utilajele CNAIR acționează pentru a asigura curățarea integrală a zăpezii din zona carosabilului pe DN 67C”, au transmis reprezentanții instituției.

Transalpina nu este singura zonă în care a nins. S-a întâmplat și în Apuseni, unde zăpada a căzut din abundență luni, 17 ianuarie.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare