Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Festivalul Toamnei- Bostaniada la Grădiniţa cu P.P. “Dumbrava minunată” Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Joi, 26.10.2017, la Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava minunată” din Alba Iulia, s-a desfăşurat o nouă ediţie a festivalului-concurs  “Festivalul Toamnei – Bostaniada”.

Urmând tradiţia festivalului, copilaşii  bucuroşi, de la cei mai mici de grupă mică, la cei mai mari de grupa mare, costumaţi în personajele preferate (prinţi, prinţese, dovlecei, fructe, legume, personaje din poveşti etc) au adus la grădiniţă bostăneii haioşi, care de care mai interesant şi mai ingenios personalizaţi de aceştia împreună cu talentaţii lor părinţi.

Activităţile captivante cu specific de toamnă (“Felinare haioase”, “Dovleceii pictaţi”, “Platoul cu fructe şi cu legume al Toamnei” etc, muzică şi dans, parada costumelor ) pregătite de toate educatoarele pentru fiecare grupă în parte, alături de decorul atractiv realizat cu ajutorul frumoşilor dovleci personalizaţi, au creat un cadru de basm, în care personajele au fost chiar preşcolarii costumaţi, alături de  invitata surpriză- Zâna Toamna- actriţă a teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia care i-a servit pe toţi preşcolarii cu fructe proaspete din coşul ei.

Creativitatea şi originalitatea în realizarea dovlecelului şi în alegerea/realizarea  costumului, au stat la baza jurizării dovlecilor haioşi şi a costumelor frumoase, toţi preşcolarii primind recompense şi diplome pentru “Cel mai ingenios bostan” şi “Cel mai frumos costum”, din juriu făcând  parte şi doamna inspector de specialitate, Aurora Vârtei.

O acţiune nouă în cadrul acestui festival a fost realizată în cadrul parteneriatului încheiat cu Erasmus Student Network-Sectiunea Alba Iulia, prescolarii grupelor mari şi mijlocii din grădinița noastră au avut ocazia să se întâlnească și să interacționeze cu studenți din diverse tări : Turcia, Italia, Rusia. Preşcolarii ajutați de studenți au realizat impreună decorațiuni de toamnă, apoi au exersat diverse jocuri distractive. Printre obiectivele proiectului se numără:
-educarea și formarea interculturală a copiilor;
-cunoașterea valorilor culturale ale diferitelor etnii;
-dezvoltarea empatiei, a toleranței.

Atât copiii cât și studenții au fost incântați de această activitate, au învățat că indiferent de limba vorbită, de modul în care arătăm sau ne îmbrăcăm suntem toți oameni .

Mulţumim pentru implicare, părinţilor, care şi de această dată au dat dovadă de creativitate, unul dintre obiectivele activităţii a fost şi acela ca părinţii să petreacă timp de calitate alături de  copii, lucrând împreună la un proiect comun – dovleacul personalizat.

Director, prof.înv.preşc. Hăjmăşan Aurora

Responsabil imagine, prof.înv.preşc. Nicola Nicoleta Alina

[nggallery id=4765]


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare