Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Festivalul Toamnei- Bostaniada la Grădiniţa cu P.P. “Dumbrava minunată” Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Joi, 26.10.2017, la Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava minunată” din Alba Iulia, s-a desfăşurat o nouă ediţie a festivalului-concurs  “Festivalul Toamnei – Bostaniada”.

Urmând tradiţia festivalului, copilaşii  bucuroşi, de la cei mai mici de grupă mică, la cei mai mari de grupa mare, costumaţi în personajele preferate (prinţi, prinţese, dovlecei, fructe, legume, personaje din poveşti etc) au adus la grădiniţă bostăneii haioşi, care de care mai interesant şi mai ingenios personalizaţi de aceştia împreună cu talentaţii lor părinţi.

Activităţile captivante cu specific de toamnă (“Felinare haioase”, “Dovleceii pictaţi”, “Platoul cu fructe şi cu legume al Toamnei” etc, muzică şi dans, parada costumelor ) pregătite de toate educatoarele pentru fiecare grupă în parte, alături de decorul atractiv realizat cu ajutorul frumoşilor dovleci personalizaţi, au creat un cadru de basm, în care personajele au fost chiar preşcolarii costumaţi, alături de  invitata surpriză- Zâna Toamna- actriţă a teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia care i-a servit pe toţi preşcolarii cu fructe proaspete din coşul ei.

Creativitatea şi originalitatea în realizarea dovlecelului şi în alegerea/realizarea  costumului, au stat la baza jurizării dovlecilor haioşi şi a costumelor frumoase, toţi preşcolarii primind recompense şi diplome pentru “Cel mai ingenios bostan” şi “Cel mai frumos costum”, din juriu făcând  parte şi doamna inspector de specialitate, Aurora Vârtei.

O acţiune nouă în cadrul acestui festival a fost realizată în cadrul parteneriatului încheiat cu Erasmus Student Network-Sectiunea Alba Iulia, prescolarii grupelor mari şi mijlocii din grădinița noastră au avut ocazia să se întâlnească și să interacționeze cu studenți din diverse tări : Turcia, Italia, Rusia. Preşcolarii ajutați de studenți au realizat impreună decorațiuni de toamnă, apoi au exersat diverse jocuri distractive. Printre obiectivele proiectului se numără:
-educarea și formarea interculturală a copiilor;
-cunoașterea valorilor culturale ale diferitelor etnii;
-dezvoltarea empatiei, a toleranței.

Atât copiii cât și studenții au fost incântați de această activitate, au învățat că indiferent de limba vorbită, de modul în care arătăm sau ne îmbrăcăm suntem toți oameni .

Mulţumim pentru implicare, părinţilor, care şi de această dată au dat dovadă de creativitate, unul dintre obiectivele activităţii a fost şi acela ca părinţii să petreacă timp de calitate alături de  copii, lucrând împreună la un proiect comun – dovleacul personalizat.

Director, prof.înv.preşc. Hăjmăşan Aurora

Responsabil imagine, prof.înv.preşc. Nicola Nicoleta Alina

[nggallery id=4765]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea