Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Festivalul Național de Folclor ”Felician Fărcaşiu” a debutat cu o paradă a portului popular în centrul istoric din Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu” a debutat vineri, la Sebeş, bucurându-se de atenţia întregii comunităţi locale şi de o vreme cu un soare blând, de toamnă târzie. Evenimentul a stârnit un interes major în rândul interpreţilor amatori de folclor, care au sosit în număr la mare la Sebeş, intrând în competiţia pentru marele premiu oferit de organizatori.

festival-felician-farcasiu05Centrul istoric al municipiului Sebeş s-a transformat în scena unei frumoase parade a portului popular românesc, cei 54 de concurenţi înscrişi la secţiunea de interpretare a festivalului parcurgând zona centrală a oraşului, în drumul lor spre primărie, unde au fost primiţi de edilul Dorin Nistor, după ce au fost întâmpinaţi de cavalerii medievali şi de domniţele care fac parte din „Garda Cetăţii Muhlbach”, un proiect al tinerilor din Sebeş.

YouTube video

În sala „Radu Stanca” a Primăriei Municipiului Sebeş au fost prezenţi şi o parte din membrii juriului: doamna Elise Stan, preşedinta juriului, domnul Gelu Stan, celebra voce a radioului şi dirijor al orchestrei bănăţene cu care a colaborat Felician Fărcaşiu, alături de îndrăgitul interpret de folclor al Ardealului, Ionuţ Fulea şi de Constantin Şalapi, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga”.

Primarul Dorin Nistor a transmis un mesaj cald de întâmpinare pentru toţi oaspeţii, încurajând concurenţii şi vorbind cu mare plăcere despre personalitatea jovială şi plină de energie pozitivă a mentorului festivalului de folclor, Felician Fărcaşiu. Membrii juriului, personalităţi marcante ale etnografiei şi folclorului românesc, au evocat legenda lui Felician Fărcaşiu şi au transmis recomandări utile tinerilor interpreţi înscrişi în concurs.

După ora 15.00, au început marile emoţii, odată cu audiţiile de preselecţie, în urma cărora doar cei mai buni vor accede în finala de sâmbătă seara.

Vă reamintim că organizatorii Festivalului de Folclor „Felician Fărcaşiu” sunt: Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” – Sebeş.

[nggallery id=2961]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea