FOTO: ”Femeia, între dor și zbor” – un eveniment plin de sensibilitate, la Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia

Marți, 7 martie 2017, Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a organizat evenimentul ”Femeia, între dor și zbor”, dedicat celebrării sensibilității feminine, sub diferitele sale forme de manifestare.

Evenimentul a debutat cu vernisajul expoziției personale de pictură ”Dor” a doamnei Alexandrina Moldoveanu, care frecventează Atelierul de pictură din cadrul centrului, o femeie puternică, ce a fost capabilă să depășească o imensă dramă personală, găsindu-și refugiul în artă, pictând tablouri de o sensibilitate aparte. De altfel, titlul expoziției nu a fost ales întâmplător, întreaga colecție fiind un buchet de gânduri, doruri și iubire maternă. Expoziția a fost prezentată de doamna Elena Maria Cristina Pop, profesoară de arte plastice, care a remarcat sensibilitatea care se ascunde în spatele acestor tablouri, considerând că ”pictura ei este ca o doină, o doină de dor”. Aceasta a venit însoțită de fiul său, celebrul deja tânăr violoncelist Gabriel Cristian Pop, care a interpretat o doină.

ELIT

Doamna Maria Trif Deac și-a lansat, la Alba Iulia, volumul de poezii de dragoste ”Zbor de primăvară”, cuprinzând poezii frumoase, într-un stil mai degrabă clasic. Este cel de-al doilea volum al său, primul fiind lansat în 2014. Prezentarea volumului a fost susținută de doamna Angela Păcurar – profesoară de limba franceză și de domnul Dumitru Vasile – membru al Cenaclului literar ”Solaris” din Cugir.

Seara s-a încheiat într-o notă optimistă, în acordurile muzicii folk. Doamnele Felicia Pop, o învățătoare din Alba Iulia care insuflă copiilor încă din clasele primare dragostea pentru muzică și chitară, și Raluca Valeria Cismaru, educatoare în Sibiu și interpretă de muzică folk cunoscută pentru vocea și compozițiile ei, au încântat audiența cu vocile lor extraordinare și cu piese care au ajuns la sufletul doamnelor și domnilor care s-au aflat în sală.

”A fost un eveniment încărcat de emoție, în care femeile au demonstrat că sunt sensibile, talentate, că au o mare putere de a dărui, că au o bucurie sinceră atunci când împărtășesc emoții și le trăiesc împreună cu ceilalți. A fost o întâlnire de suflet, așa cum ne dorim să fie toate activitățile și evenimentele organizate de Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia”, a declarat coordonatoarea centrului, Ana Cosma.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...