Rămâi conectat

Societate

FOTO „Fabrica de Bucurii” la Alba Mall: Bătălie mare la licitaţie pe ursuleţul lui Hava şi TIR-ul lui Dumitrel

Alexandra Mates

Publicat

în

De Moş Nicolae, la Alba Mall a avut loc cea de-a IV-a ediţie a cunoscutului eveniment  “Fabrica de Bucurii”, organizat de Fundaţia Comunitară Alba şi echipa “YouthBank” din Alba Iulia, un spectacol caritabil  în beneficiul copiilor fără posibilităţi dar şi al liceenilor cu iniţiativă din comunitate, în cadrul programului YouthBank. La eveniment au fost prezenţi zeci de oameni generoşi cu suflet, inclusiv din partea administraţiei locale –  dl. primar Mircea Hava, dar şi alţi consilieri locali.

Săptămânile trecute, în centrul Complexului Comercial Alba Mall a fost amenajată o urnă în care  toţi cei care au dorit să le facă bucurii unor copii fără posibilităţi materiale au putut dona diverse jucării. Până joi, 6 decembrie, numeroşi donatori s-au prezentat la Alba Mall, reuşindu-se ca în final  să se strângă peste 200 de jucării frumoase. Printre cei care au adus jucării s-au aflat şi primarul Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel, care au donat un ursuleţ, respectiv un TIR-jucărie. O parte dintre acestea au fost scoase la licitaţie, iar celelalte urmează ca de sărbători să ajungă la mai mulţi copii fără posibilităţi materiale. Jucăriile au fost scoase la licitaţie chiar de către primarul Mircea Hava, căruia, aşa după cum ne-a declarat, la fel ca anul trecut şi de această dată  i-a făcut mare plăcere să se implice direct în această frumoasă acţiune caritabilă realizată în sprijinul copiilor mai necăjiţi din judeţul nostru.

În cadrul licitaţiei, ursuleţul donat de Mircea Hava a ajuns în cele din urmă la actualul candidat la alegerile parlamentare pe Colegiul 1 Alba Iulia la Camera Deputaţilor –  Dorin Nistor, ce l-a adjudecat cu suma de 200 de lei. Cea mai disputată jucărie a fost „TIR-ul” domnului Ion Dumitrel, pentru care s-au luptat consilierul local Sebastian Raul Tudoraşcu şi  doamna Luciana O. din Alba Iulia.

În cele din urmă, după o bătălie aprigă, TIR-ul a fost adjudecat de doamna Luciana tot cu 200 de lei. De asemenea, printre licitatori s-a aflat şi candidatul la Senatul României tot pe Colegiul 1 Alba Iulia – Ştefan Bardan, care a licitat o broscuţă, adjudecând-o cu 200 de lei, pe care la final a lăsat-o organizatorilor pentru a fi oferită  copiilor nevoiaşi de sărbători. În urma licitaţiei s-a strâns suma de 2.505 de lei, bani care vor face ca nişte idei şi acţiuni minunate să prindă viaţă, prin proiectele anului 2013, în cadrul Programului YouthBank.

Toţi cei prezenţi la eveniment au avut parte de un spectacol artistic cu Ionuţ Ionescu, cel care ne-a electrizat în atâtea rânduri la concursul “Dansez pentru tine” şi minunaţii copii din cadrul Şcolii de Dans “Life is Dance”. La final, micuţii dansatori s-au întâlnit cu Moş Nicolae, care le-a dăruit mici cadouri.

Evenimentul s-a încheiat cu două  recitaluri de excepţie, oferite de cunoscutele interprete Antynya şi Miruna Bianu, două albaiulience care nu peste mult timp, vor ajunge cu siguranţă mari stele ale muzicii româneşti.

Pe parcursul evenimentului, printr-un slide show, au fost prezentate imagini din Programul YouthBank, program prin care liceenii din comunitatea locală sunt încurajaţi să aibă iniţiativă şi să-şi sprijine semenii.

Menţionăm că, cele câteva sute de jucării strânse anul trecut prin generozitatea celor care le-au donat au ajuns la 159 de copii din familii fără posibilităţi sau din centre de ocrotire din 9 localităţi ale judeţului, împlinind astfel menirea pentru care au fost dăruite.

Partenerii  acestui program au fost: Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Local şi OTP Bank – principali parteneri locali; Asociaţia pentru Relaţii Comunitare – partener naţional; Dacia Market, Ancău Company, Porterom şi Tipo-Rex – finanţatori; Casa de Cultură a Studenţilor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Alba Mall, Club Stage şi Impact.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea