Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Actualitate

FOTO| Excelența în educație sărbătorită la Sebeș așa cum se cuvine: 329 de elevi șI 58 de profesori au fost premiați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Excelența în educație sărbătorită la Sebeș așa cum se cuvine: 329 de elevi șI 58 de profesori au fost premiați

Vineri, 7 octombrie 2022, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a premiat excelența în educație, în cadrul unei festivități organizate în cele mai mici detalii de Centrul Cultural „Lucian Blaga”.

Municipiul Sebeș a oferit diplome de merit și premii în bani unui număr de 229 de elevi, care au participat la olimpiade și concursuri naționale și județene la care s-au clasat pe podium, precum și unui număr de 55 de profesori, care i-au îndrumat pe acești elevi merituoși.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost premiați, de asemenea, 100 de elevi care s-au implicat activ în evenimentele culturale ale orașului, cursanții Școlii de muzică „DoReMi” și ai Grupului folcloric „Felician Fărcașiu” alături de profesorii coordonatori Alexandra și Adrian Pamfilie, artiștii care activează în cadrul atelierelor de artă dramatică „Ion Kamla” – trupele „Gepetto” și „Pied Piper” – îndrumați de prof. Lavinia Kamla Donose, precum și cavalerii și domnițele Ordinului Scutierilor de Muhlbach, alături de nobilii cavalerii Mircea Manu și Daniel Tecău, prezențe îndrăgite în peisajul cultural al Sebeșului.

Ceremonia a fost animată de muzica Fanfarei din Petrești. La finalul evenimentului, tinerii merituoși au fost invitați să servească din produsele gastronomice atât de îndrăgite de ei, să socializeze, să se bucure de muzică și de momentele create special pentru a le recompensa munca și dăruirea cu care se implică în proiectele școlare.

Elevii Sebeșului au obținut 52 de premii la faza națională a diverselor concursuri și olimpiade școlare și 177 de premii la etapa județeană a acestor competiții.

Organizatorii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Jandarmii din Alba, la datorie de minivacanța de Ziua Națională a României: Peste 300 de militari vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul manifestărilor publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie de minivacanța de Ziua Națională a României: Peste 300 de militari vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul manifestărilor publice

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022,  jandarmii vor fi la datorie astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța de Ziua Națională a României.   

Joi, 1 decembrie, peste  300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba și Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca în fiecare an, punctul culminant al manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, îl va reprezenta parada militară desfășurată în municipiul Alba Iulia, unde Jandarmeria  va participa cu un efectiv de 72 de militari și tehnică auto.

Jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiști pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, jandarmii le recomandă cetățenilor care vor participa la manifestările organizate în spațiul public, să dea dovadă de înțelegere, să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

În această perioadă vom acorda atenție deosebită și zonelor montane din județul nostru precum Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, unde jandarmii vor fi prezenți prin acțiuni de patrulare în stațiunile turistice și pe traseele adiacente frecventate de turiști, pentru a putea fi asigurată intervenţia punctuală în cazul apariției unor situații nedorite.

În cazul în care sunteți  martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv sau apelați numărul unic de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un bărbat din ALBA s-a ales cu dosar penal, după ce a fost oprit pentru control de polițiști: Ce nereguli au găsit la mașina sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din ALBA s-a ales cu dosar penal, după ce a fost oprit pentru control de polițiști: Ce nereguli au găsit la mașina sa

La data de 28 noiembrie 2022, în jurul orei 12,00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau pe raza comunei Bucerdea Grânoasă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Lopadea.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată din luna aprilie a anului 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Elevii intră de mâine în MINIVACANȚĂ: Câte zile libere mai au de sărbători în 2022. Calendarul anului școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii intră de mâine în MINIVACANȚĂ: Câte zile libere mai au de sărbători în 2022. Calendarul anului școlar

Marți, după finalizarea cursurilor, elevii vor intra într-o minivacanţă, urmând să se întoarcă la şcoală luni, 5 decembrie.

Minivacanța pentru elevi începe de mâine. Miercuri şi joi sunt zile libere, fiind sărbători legale. Pe 30 noiembrie este prăznuit Sfântul Apostol Andrei, iar 1 decembrie este Ziua Naţională a României.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru prima dată, în acest an școlar, cursurile sunt structurate în cinci module de învăţare şi cinci vacanţe. Următoarea vacanţă este programată în perioada 23 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023, pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Vacanța mobilă în anul școlar 2022 – 2023

În luna februarie 2023, elevii se vor bucură de 7 zile de vacanță, potrivit structurii noului an școlar 2022 – 2023. Vacanța din această perioada a fost denumită ”vacanță mobilă”, deoarece cele 7 zile libere vor fi acordate în funcție de decizia fiecărui inspectorat județean în parte, prin consultare cu cei implicați. Astfel, unele școli vor fi în vacanță în perioada 13 – 19 februarie, iar altele în perioada 20 – 26 februarie. În Capitală, perioada vacanței mobile este stabilită pentru perioada 20-26 februarie 2023.

De asemenea, programele naționale ”Școala altfel” și ”Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe nu se poate planifică în același modul (interval de învățare).

Anul școlar 2022-2023 – Când mai sunt vacanțe pentru elevi și copiii de grădiniță

În premieră, din acest an școlar, cursurile sunt organizate pe baza mai multor module. Potrivit calendarului anului școlar 2022 – 2023, noul an școlar a început pe 5 septembrie 2022, iar cursurile se vor încheia pe 16 iunie 2023.

Modulul 1

Cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022;

Vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;

Modulul 2

Cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022;

Vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;

Modulul 3

Cursuri: de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz;

Vacanță: o săptămâna, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023;

Modulul 4

Cursuri: de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023;

Vacanță: de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023;

Modulul 5

Cursuri: de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023;

Vacanță: de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Pentru anumite clase, anul școlar 2022 – 2023 este structurat diferit.

-clasele a XII – a zi, a XIII-a seral și cu frecvența redusă – pentru elevii aflăți în acești ani de studiu, anul școlar are o durata de 34 de săptămâni și se încheie în dată de 2 iunie 2023;

-clasa a VIII-a – pentru elevii aflăți în această etapă, anul școlar are o durata de 35 de spatamani și se încheie în dată de 9 iunie 2023;

-clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, clasele din invatalamtul postliceal (cu excepția calificărilor din domeniul sănătății și asistenței pedagogice) și clasele din învățământul profesional – anul școlar are o durata de 37 de săptămâni și se încheie în dată de 23 iunie;

-clasele din domeniul sănătății și asistenței pedagogice – durata cursurilor este stabilită prin planurile – cadru de învățământ în vigoare.

Sursa: realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea