Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Elevul din Alba cu mențiune și medalie de argint la etapa naţională a Olimpiadei de TIC: Când efortul se transformă în reuşită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul din Alba cu mențiune și medalie de argint la etapa naţională a Olimpiadei de TIC: Când efortul se transformă în reuşită

Menţiune și medalia de argint la etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (T.I.C.) au fost aduse în acest an de Alexandru Nagy, elev în clasa a XI-a A, profilul matematică-informatică (intensiv informatică) de la Liceul Teoretic “David Prodan” din Cugir.

Acest rezultat deosebit nu ar fi fost posibil fără sprijinul și îndrumarea d-lui profesor Marius Badea. Proba s-a desfășurat sâmbătă, 28 mai, 2022.

Rezultatul este cu atât mai lăudabil cu cât Alexandru a reuşit să fie printre primii dintre cei 100 de participanţi la această etapă a olimpiadei, la nivelul clasei a XI-a. Iar proba s-a dovedit complexă şi dificilă, pe parcursul a patru ore elevii demonstrându-şi competenţele în domenii diferite: Word, Excel, PowerPoint, HTML şi Sisteme de operare.

Alexandru însuşi a dezvăluit cum s-a pregătit şi cum a trăit această experienţă:

„Pe lângă activitatea pe care o desfășor în cadrul Consiliului Elevilor, sunt pasionat de informatică și tot ceea înseamnă lumea informaticii și a TIC-ului. Mi-am dorit încă din clasa a IX-a să particip la Olimpiada de Tehnologia Informației, dar, din păcate, pandemia care a venit în martie 2020, m-a oprit la momentul respectiv, dar pentru mine nu a reprezentat un obstacol, ba chiar am avut timp să mă pot pregăti mult mai bine pentru următoarea olimpiadă. În acest an, imediat cum am aflat că se organizează olimpiada de TIC, nu am ezitat nici un moment şi a trebuit neapărat să mă înscriu! Am reușit să obțin locul I la etapa județeană și mențiune, alături de medalie de argint, la etapa națională, lucru care mă bucură, dar care mă motivează în continuare pentru ca la anul să pot să iau un loc mai bun. De asemenea, nu pot să nu îi menționez pe profesorii care m-au ajutat în acești ani de liceu să devin ceea ce sunt, iar pe această cale le mulțumesc.

Totodată am aflat cu mare fericire că, pe baza diplomei de la etapa națională, sunt admis fără examen, cu media 10 (zece) la Universitatea de Vest din Timișoara (Facultatea de Matematică și Informatică), dar și la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (Facultatea de Automatică și Calculatoare). Cel mai probabil voi merge în continuare la Timișoara. Oricum, mai am încă un an în care mă pot hotărî unde o să îmi continui studiile.”

Pentru a completa profilul unui elev deosebit, pentru care informatica este doar una dintre pasiuni, se cuvine să amintim implicarea lui în tot ceea ce presupune viaţa de licean. Din octombrie, 2021, Alexandru Nagy este preşedintele Consiliului Elevilor din Liceul Teoretic “David Prodan” din Cugir, preocupându-se de coordonarea activităţilor şcolare şi extracurriculare ale colegilor săi (Balul Bobocilor, seri de film, serate, site-ul liceului, ecologizări, flashmob-uri în curtea liceului, pregătirea Crăciunului); iar din noiembrie, 2021 şi până în prezent este şi secretar executiv la Consiliul Judeţean al Elevilor Alba, reprezentând elevii la nivel judeţean şi stabilind legături cu diferite instituţii ale statului român implicate în susţinerea activităţilor şcolare şi extraşcolare.

O întâmplare fericită l-a adus în şcoala noastră, pentru că Alexandru este albaiulian “adoptat” de oraşul Cugir: “M-am îndrăgostit de acest liceu, datorită profesorilor și colegilor pe care i-am întâlnit aici. Totodată, îmi place foarte mult și acest oraș.“ Iar eforturile lui şi seriozitatea pe care o arată în tot ceea ce face onorează liceul în care învaţă.

Mult succes pe mai departe, Alexandru!

prof. Copăceanu A.

Liceul Teoretic “David Prodan” Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea