Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Eleva fruntaș Lia Iancu, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, locul I și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Geografie. Patric Sotoc a obținut locul II

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Eleva fruntaș Lia Iancu, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, a obținut locul I și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Geografie. Patric Sotoc a obținut locul II la aceeași olimpiadă.

Natura este într-o permanentă schimbare, ceea ce duce la creșterea interesului pentru cunoaștere a celor pasionați de geografie și de tainele ei. Sub îndrumarea profesorului Valer Macarie, elevii militari își fructifică permanent pasiunea pentru această știință, prin obținerea de distincții la concursurile de profil.

La etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, studiul aprofundat al elevilor și inspirația profesorului, au adus și de această dată rezultate deosebite.

Deși este doar la început de drum în colegiul militar, eleva fruntaș Lia Iancu s-a făcut remarcată prin rezultate deosebite la învățătură obținute prin muncă, perseverență și determinare. Provocată de cadrul didactic de specialitate, Lia s-a aplecat spre această disciplină științifică, reușind să obțină Premiul I și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Geografie.

Este fericită de rezultat și își dorește ca la nivelul următor să reprezinte cu succes colegiul.

„𝑀𝑖-𝑎 𝑝𝑙𝑎̆𝑐𝑢𝑡 𝑔𝑒𝑜𝑔𝑟𝑎𝑓𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑒𝑟𝑎𝑚 𝑚𝑖𝑐𝑎̆, 𝑑𝑎𝑟 𝑛𝑢 𝑎𝑚 𝑣𝑎̆𝑧𝑢𝑡-𝑜 𝑛𝑖𝑐𝑖𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑐𝑎 𝑝𝑒 𝑢𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑠̦ 𝑓𝑖 𝑝𝑢𝑡𝑢𝑡 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆. 𝐷𝑜𝑚𝑛𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑜𝑟 𝑚𝑖-𝑎 𝑎𝑟𝑎̆𝑡𝑎𝑡 𝑖̂𝑛𝑠𝑎̆ 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑟𝑖𝑢𝑙, 𝑐𝑜𝑛𝑣𝑖𝑛𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑢-𝑚𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝 𝑙𝑎 𝑜𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑎𝑑𝑎̆. 𝐷𝑢𝑝𝑎̆ 𝑐𝑢𝑚 𝑠𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑎, 𝑎 𝑎𝑣𝑢𝑡 𝑑𝑟𝑒𝑝𝑡𝑎𝑡𝑒. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑓𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑢𝑙 𝑜𝑏𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡 𝑙𝑎 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑎 𝑜𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑎𝑑𝑒𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎𝑚 𝑑𝑒 𝑔𝑎̂𝑛𝑑 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑎̆ 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑒𝑠𝑐 𝑡𝑒𝑚𝑒𝑖𝑛𝑖𝑐 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑎 𝑢𝑟𝑚𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒, 𝑑𝑒𝑜𝑎𝑟𝑒𝑐𝑒 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑢𝑙 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑙𝑎𝑠̦𝑖 𝑡𝑖𝑚𝑝, 𝑝𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑒”, a mărturisit eleva fruntaș Lia Iancu.

Tot la faza județeană a Olimpiadei de Geografie, elevul fruntaș Patric Sotoc (clasa a X-a) a reușit să își depășească performanța de anul trecut, obținând în acest an Premiul II.

Tuturor, elevi și profesor coordonator felicitări, iar Liei mult succes la etapa națională a olimpiadei!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea