Rămâi conectat

Sport

FOTO: După câștigarea titlului de campioană a României, primarul Gheorghe Rotar: „Volei Alba-Blaj va reprezenta județul și România în Liga Campionilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

În „Mica Romă”se scrie istoria sportivă a județului Alba, după ce echipa Volei Alba-Blaj a repurtat un succes extraordinar prin câștigarea primului titlu de campioană, din existența unui club ce aniversează numai 4 ani de existență!Castigare campionat Volei Alba Blaj220

*Primul titlu din istoria unui județ fără Sala Polivalentă!

Unul dintre factorii determinanți ai succesului, primarul Gheorghe Rotar era în culmea fericirii după încheierea finalei mari și declanșarea fiestei în Sala „Timotei Cipariu”. Edilul muncipiului campion a explicat că Blajul va reprezenta România și județul Alba în ediția viitoare a Ligii Campionilor. „Suntem un oraș fericit și un județ fericit. Vorbim aici de un proiect adevărat și serios alături de Consiliul Județean Alba. Avem o conducere tehnică extraordinară, în condițiile în care am câștigat și semifinala și finala cu 3-0, lucru care nu s-a mai întâmplat în România din anii 80„, a spus Gheorghe Rotar.

*Campioană la 4 ani de la înființare

Ca un paradox trist, Volei Alba-Blaj a cucerit titlul și va participa în Liga Campionilor, însă din pricina faptului că în Alba nu există o Sală Polivalentă este obligată să joace în județele învecinate, la Cluj, Mureș sau Sibiu. „Anul acesta am fost cei mai buni și am câștigat primul titlu pe echipe, la seniori din istoria județului, lucru ce dovedește perseverență, seriozitate și deteminare. Vom reprezenta țara și județul în Liga Campionilor, vă promit acest lucru. Aceste medaliiCastigare campionat Volei Alba Blaj91 reprezintă eforturile tuturor: oraș, jucătoare, Darko Zakoc, conducere administrativă, plus un public care arde pentru volei„, a mai spus Rotar. Antrenorul campion Darko Zakoc este dorit pentru a continua pe banca tehnică, în zilele următoare fiind așteptate discuții pe această temă.

Formația din „Mica Romă” a câștigat de o manieră clară campionatul. Volei Alba-Blaj a depășit cu 3-0 în semifinale pe CSM București, impunându-se cu același scor la general și în finala cu CSM Târgoviște. Noua regină a voleiului românesc a avut un buget decent pentru acest nivel, cel mai mic însă dintre primele 4 formații ale României.

Cel mai fericit moment din carieră. Chiar dacă obiectivul nostru a fost finala, niciodată nu ne-a fost frică să gîndim până la capăt. Am vrut să fim campioane şi iată-ne în această fericită postură!„, a spus Ioana Nemţanu

Pentru mine e o premieră. E primul titlu, ca şi pentru Blaj, iar bucuria e dublă. Sunt foarte fericită, avem parte de un public minunat. Simţim că fiecare punct e jucat parcă în acelaşi timp cu noi de 20.000 de oameni„, a precizat Adina Salaoru.

[nggallery id=396]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea