FOTO / Două handbaliste de 13 ani, de la CSO Cugir, au semnat un contract cu Centrul Național de Excelență de la Brașov
Două handbaliste de la CSO Cugir, în vârstă de 13 ani au semnat un contract cu Centrul Național de Excelență de la Brașov. Miclea Fleșeriu Denisa și Tomoșoiu Luiza, care au jucat până de curând în echipa de Junioare III a clubului cugirean au intrat de la 1 august sub tutela Federației Române de Handbal, beneficiind de instruire școlară și handbalistică în cadrul centrului brașovean până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Cele două tinere sportive și-au început deja pregătirea în Tabăra Națională de Handbal organizată la Râmnicul Vâlcea până în 11 august, urmând ca de la 1 septembrie să își continue activitatea la Centrul Național de Excelență din Brasov.
Denisa si Luiza au fost antrenate încă din clasa a II-a de către prof. Micu Petru care ne-a declarat că “fetele au crescut valoric în timp, datorită calităților lor și a disciplinei impuse de antrenamentele regulate. În scurt timp au ajuns să promoveze la grupe cu doi ani mai mari decât vârsta lor, la echipele de Junioare IV și III ale CSO. Sunt sportive cu potențial, iar șansa lor este să ajungă handbaliste de performanță” ne-a declarat antrenorul sportivelor. Cugirencele au deja la activ două campionate naționale, contexte în care au fost remarcate de către reprezentanții federației.
Provocându-l la o scurtă descriere a fetelor, prof. Micu Petru ne-a spus că: “Denisa este o jucătoare cu o înălțime de 1.70 m, ambițioasă, dornică de afirmare și cu un mare avantaj conferit de faptul că este o handbalistă de mână stângă. Luiza este o jucătoare inter-stânga, cu calități fizice și tehnice foarte bune, având o înălțime de 1.80 m. Mă bucur pentru ambele fete că au șansa să performeze, mai ales că, din nefericire, aici, la Cugir, activitatea lor sportivă s-a încheiat anul acesta din lipsa unei săli omologate pentru categoria de Junioare II”.
Reușita celor două fete dovedește faptul că handbalul feminin cugirean se ridică la nivelul sportiv al cluburilor cu trecut handbalistic din țară, deși se află la început, prima echipă din istoria Cugirului fiind înființată în urmă cu șapte ani. Rețeta e simplă, spune antrenorul Micu Petru, care crede că “performanța se obține prin MUNCĂ, IMPLICARE și RESPONSABILITATE.” Din spusele lui, mai este nevoie și de susținere, de care handbalul cugirean a beneficiat din partea conducerii primăriei și a CSO Cugir, susținere pe care se bazează și în continuare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Parc de joacă și fitness în aer liber, la Dumitra: A treia locație construită în 2024 de administrație locală din comuna Sântimbru
Parc de joacă și fitness în aer liber, la Dumitra: A treia locație construită în 2024 de administrație locală din comuna Sântimbru În curând, locuitorii din pitorescul sat Dumitra se vor bucura de un parc de joacă modern, dar și de fitness în aer liber. Va fi a treia locație de acest gen construită de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de Sfânta Maria Mică. SMS-uri și urări pentru cei dragi, familie, colegi și prieteni care îşi celebrează, în 8 septembrie, ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului