FOTO / Două handbaliste de 13 ani, de la CSO Cugir, au semnat un contract cu Centrul Național de Excelență de la Brașov

Două handbaliste de la CSO Cugir, în vârstă de 13 ani au semnat un contract cu Centrul Național de Excelență de la Brașov. Miclea Fleșeriu Denisa și Tomoșoiu Luiza, care au jucat până de curând în echipa de Junioare III a clubului cugirean au intrat de la 1 august sub tutela Federației Române de Handbal, beneficiind de instruire școlară și handbalistică în cadrul centrului brașovean până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Cele două tinere sportive și-au început deja pregătirea în Tabăra Națională de Handbal organizată la Râmnicul Vâlcea până în 11 august, urmând ca de la 1 septembrie să își continue activitatea la Centrul Național de Excelență din Brasov.

Denisa si Luiza au fost antrenate încă din clasa a II-a de către prof. Micu Petru care ne-a declarat că “fetele au crescut valoric în timp, datorită calităților lor și a disciplinei impuse de antrenamentele regulate. În scurt timp au ajuns să promoveze la grupe cu doi ani mai mari decât vârsta lor, la echipele de Junioare IV și III ale CSO. Sunt sportive cu potențial, iar șansa lor este să ajungă handbaliste de performanță” ne-a declarat antrenorul sportivelor. Cugirencele au deja la activ două campionate naționale, contexte în care au fost remarcate de către reprezentanții federației.

Provocându-l la o scurtă descriere a fetelor, prof. Micu Petru ne-a spus că: “Denisa este o jucătoare cu o înălțime de 1.70 m, ambițioasă, dornică de afirmare și cu un mare avantaj conferit de faptul că este o handbalistă de mână stângă. Luiza este o jucătoare inter-stânga, cu calități fizice și tehnice foarte bune, având o înălțime de 1.80 m. Mă bucur pentru ambele fete că au șansa să performeze, mai ales că, din nefericire, aici, la Cugir, activitatea lor sportivă s-a încheiat anul acesta din lipsa unei săli omologate pentru categoria de Junioare II”.

Reușita celor două fete dovedește faptul că handbalul feminin cugirean se ridică la nivelul sportiv al cluburilor cu trecut handbalistic din țară, deși se află la început, prima echipă din istoria Cugirului fiind înființată în urmă cu șapte ani. Rețeta e simplă, spune antrenorul Micu Petru, care crede că “performanța se obține prin MUNCĂ, IMPLICARE și RESPONSABILITATE.” Din spusele lui, mai este nevoie și de susținere, de care handbalul cugirean a beneficiat din partea conducerii primăriei și a CSO Cugir, susținere pe care se bazează și în continuare.

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...