Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. ”Dor de Eminescu în Apuseni” – manifestare culturală desfășurată la Câmpeni în cinstea ”Luceafărului poeziei românești”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Orășenească ,,Avram Iancu” Câmpeni s-a desfășurat marți, 16 ianuarie, cea de-a șasea ediție a manifestării cultural – educative ,,Dor de Eminescu în Apuseni”, organizată de instituția-gazdă în parteneriat cu Colegiul Național ,,Avram Iancu” Câmpeni, Asociațiunea ASTRA – Despărţământul ,,Iosif Șterca Șuluțiu” Abrud – Câmpeni, Societatea Cultural – Patriotică ,,Avram Iancu” și Primăria Câmpeni – reprezentată prin viceprimarul Vera Dorina Cristescu.  

În cadrul acestui eveniment, mai mulți elevi talentați de la Colegiul Național ,,Avram Iancu” Câmpeni, însoțiți și pregătiți de profesorii catedrei de limba română, au prezentat poezii ale marelui poet sau dedicate acestuia, cântece și chiar creații proprii închinate ,,Luceafărului poeziei românești”.

Citește și: Mihai Eminescu, date biografice: Viaţa şi opera poetului naţional

Totodată, despre însemnătatea acestui moment și marele Eminescu au vorbit Ioan Viorel Sicoe – președintele filialei locale a Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu” și doamna Maria Ana Motora – preşedintele Despărţământului ,,Iosif Șterca Șuluțiu” Abrud – Câmpeni, cea care a precizat printre altele: ”Cu sau fără voia noastră, el va rămâne Domnul poeziei românești, omul deplin al culturii române, Luceafărul urmând a mai răsări pe bolta cerească până când, în bunul simț, în modestia dar și genialitatea lui, acest popor va mai sufla printr-o țeavă de crin pe boltă un alt Luceafăr, dar prin unicitatea lui, prin strălucirea nepereche, Luceafărul Eminescu va rămâne veșnic. Pe Eminescu îl descoperi la vârsta copilăriei, îl iubești la tinerețe și îl înțelegi la maturitate.”

Ulterior, la finalul manifestării, economistul Daniela Nicula, responsabilul Bibliotecii Orășenești ,,Avram Iancu” din ,,Capitala Țării Moților”, a adăugat pentru ziarul Unirea următoarele: ,,Aceasta a fost prima activitate culturală dintre cele pe care le vom organiza în 2018 – anul Centenarului Marii Uniri, aceasta fiind pusă sub semnul patriotismului demonstrat de Eminescu, iar versurile pe care le-am ales drept generic sintetizează dragostea profundă a poetului pentru patrie:

Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,

Țara mea de glorii, țara mea de dor?

Elevii au primit ecusoane cu poetul îndrăgit din partea bibliotecii noastre și diplome de merit din partea Asociațiunii ASTRA și a domnului primar Ioan Călin Andreș.” a menționat în încheiere responsabilul bibliotecii din Câmpeni.

Ovidiu CULDA

Sursă foto: Facebook

[nggallery id=5113]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea