Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Doamna Elisabeta Joldea a sărbătorit împlinirea vârstei de 100 de ani, în cadru festiv, înconjurată de nepoți, strănepoți și prieteni dragi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elisabeta Joldea012Sărbătoare mare în familia doamnei Elisabeta Joldea, decana de vârstă a femeilor din Alba Iulia, care a împlinit duminică, 30 noiembrie 2014, venerabila vârstă de 100 de ani.

A fost organizată o masă festivă, la unul dintre restaurantele din oraș. Aici am găsit-o pe doamna Elisabeta, veselă și fericită, alături de nepoți, strănepoți și mulți prieteni, unii dintre ei sosiți chiar din străinătate, din Germania, pentru a o felicita și a sărbători împreună cu dânsa marele eveniment.

Când eram copilă îmi plăceau bătrânii și îmi doream și eu să ajung la bătrânețe. Mi s-a împlinit visul și consider că bătrânețea este frumoasă dacă știi să o trăiești liniștit”, ne-a mărturisit sărbătorita.

Dânsa ne-a mai povestit că, probabil, longevitatea sa este moștenită, deoarece bunicii săi au trăit până la 85, respectiv 89 de ani. A fost căsătorită timp de 57 de ani și a rămas văduvă în urmă cu 28 de ani. Nu are copii, dar este înconjurată de nepoții și strănepoții din partea surorii sale. A lucrat foarte puțin, în cea mai mare parte a vieții sale a fost casnică și s-a ocupat intens de gospodărie, unde se descurcă și astăzi, fără să aibă prea mare nevoie de ajutor. Astfel, nu se dă în lături să sape cu hârlețul, chiar la această vârstă, pentru că îi place foarte mult grădinăritul. Își face singură cumpărăturile din piață și își spală hainele cu mâna, pentru că niciodată nu i-a plăcut cum sunt acestea curățate de mașina de spălat.

Este o fire foarte religioasă și merge la biserică în fiecare duminică și de sărbători.

Recent, a fost admirată de o țară întreagă pentru că s-a dus, fără ajutor, la vot, spunând că vrea ”să-și facă datoria către țară” și că așteaptă de la noul președinte ”să-i iubească pe români”, ”să pună țara la loc” iar dacă nu va reuși să facă asta ”să se care”.

Aniversarea doamnei Elisabeta Joldea nu a trecut neobservată de administrația locală. La Centrul de Zi pentru Vârstnici din Alba Iulia, unde dânsa merge frecvent, a fost felicitată, recent, de primarul Mircea Hava, care i-a înmânat un buchet de flori și un premiu din partea Consiliului Local, și de prietenii cu care se întâlnește cu ocazia evenimentelor la care participă.

[nggallery id=2704]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea