Rămâi conectat

Sport

FOTO: Diana Ignat, talentata baschetbalistă albaiuliană, convocată, în premieră, la naționala României Under 18!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Diana Ignat, talentata jucătoare de baschet originară din Cetatea Marii Uniri, a primit o veste excelentă, fiind convocată, în premieră, la echipa națională a României Under 18!

“Tricolorele” au parte timp de 10 zile, la Tîrgoviște, până în 22 decembrie, de pregătire centralizată și meciuri de verificare. Selecționarea iarăși la un lot național reprezintă un alt pas înainte pentru jucătoarea considerată o speranță a baschetului feminin, în condițiile în care albaiulianca va împlini 17 ani în luna februarie a anului viitor! “Sunt foarte încântată de convocarea primită! Aș vrea să mulțumesc atât antrenorului cât și fetelor din echipa pentru susținerea acordată și munca depusă împreună”, este mesajul transmis de Diana, o obișnuită, încă de la vârste fragede, a prezențelor în echipa națională a României, la diverse categorii de vârstă.

După ce în vară CSU Alba Iulia, echipa din orașul natal, a aruncat prosopul, abandonând activitatea, Diana a rămas în Liga Națională, trecând la CS Municipal Tg. Mureș (unde mai este și Alexandra Bobar), continuând să evoluezw pe prima scenă a baschetului autothon. În vara trecută, cu echipa națională Under 16, Diana Ignat a fost prezentă la turneul Campionatului European, Divizia B, din Muntenegru, de la Podgorica, România clasându-se pe locul șase din 24 de echipe.

Diana Ignat, sora mai mică a fostului portar unirist Vlad Ignat, provine dintr-o familie de sportivi și este o baschetbalistă de mare perspectivă. Jucătoarea din Cetatea Marii Uniri a făcut parte campionatul precedent din lotul prim divizionarei CSU Alba Iulia, pentru care a şi înscris în Liga Naţională şi în Liga Europei Centrale. Cu realizări deosebite la o vârstă precoce, Diana Ignat a fost convocată și la lotul naţional al României Under 15, sub comanda lui Miroslav Popov (sârbul ce a condus CSU Alba Iulia), cu care s-a clasat pe locul secund, la finele anului trecut, la turneul international Balkanic Next Star Cup 2017 de la Bucureşti). Jucătoarea din Alba Iulia, ce a desluşit tainele baschetului la LPS Alba Iulia (antrenor Valentin Urian), a ratat anul trecut prezenţa la Campionatul European din Franţa, la lotul de 2000-2001, din pricina unei accidentări, după ce a efectuat întreaga pregătire. A trecut peste momentul dificil, a strâns din dinţi, şi-a revenit şi a ajuns la 15 ani (!) să fie juniorul echipei din oraşul natal, CSU Alba Iulia, și visează să continue ascensiunea atât de promițătoare, materializată prin numeroase convocări la echipele naționale, mai mereu fiind mai mică la nivelul vârstei, și aprecieri strânse din partea specialiștilor.

În acest context, menționăm că o altă jucătoare promițătoare lansată în Alba Iulia, Andreea Fleșer (19 ani) a fost anul acesta participantă cu reprezentativa de tineret a României Under 20 la FIBA European Championship, Divizia B, de la Oradea, iar în acest moment evoluează la Phoenix Constanța, altături de concitadina Andreea Beldian.

[nggallery id=6548]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea