Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Dezbatere în vederea elaborării Strategiei de dezvoltare şi promovare turistică a judeţului Alba 2021 – 2028. Ecoturismul în prim plan

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba a organizat ieri, 12 august, începând cu ora 17.00, la Pensiunea Element din Alba Iulia, o întâlnire-dezbatere având ca temă dezvoltarea şi promovarea turismului verde – ecoturismul, în vederea elaborării Strategiei de dezvoltare şi promovare turistică a judeţului Alba 2021 – 2028.

Întâlnirea, prezidată de către preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi vicepreşedintele Dumitru Fulea, şi moderată de către administratorul public al judeţului, Dan Popescu, a avut un caracter hibrid, cu invitaţi faţă în faţă, dar şi on-line, având în vedere necesitatea respectării restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai:

Electrica Furnizare Discount

-ANAP Serviciul Teritorial Alba
-Asociaţiei de Turism şi Ecologie Trascău Corp Zlatna
-Asociaţiei Iuvenis Alba Iulia
-CETM Albamont
-Asociaţiei la Pas
-Transilvania eXtreme Adventures
-SALVAMONT Alba
-Cercetaşilor României
-Asociaţiei Bucium
-Asociaţiei Apulum Bikers
-Consiliului Judeţean Alba din cadrul compartimentelor de specialitate

On-line s-au aflat reprezentanţi ai:

-Administraţiei Parcului Natural Apuseni
-Asociaţiei raw Nature Experience Cugir
-Asociaţiei Clubul Montan Iubitorii de Munte Mülbach
-Asociaţiei Team New Spirit
-Cercetaşilor României

Una dintre direcţiile de acţiune ale Strategiei de Dezvoltare şi Promovare Turistică este organizarea actorilor pe domeniile de interes, prin stabilirea misiunii şi rolului lor în elaborarea şi implementarea planurilor de acţiune din cadrul strategiei. Constituirea grupurilor de lucru se face pe domenii de expertiză, realizând acţiuni sau propuneri de acţiuni armonizate pe fiecare domeniu în parte.

Ţinând cont de faptul că 25% din teritoriul judeţului Alba are statut de arie naturală protejată, care reprezintă un potenţial considerabil pentru un turism responsabil – Ecoturism/Turism de aventură/Turism în mediu sălbatic şi campare – Consiliul Judeţean Alba a luat decizia abordării acestui potenţial prin realizarea unei Strategii de vizitare a ariilor naturale protejate, bazată pe protecţie şi conservare, având drept moto: „Luaţi cu voi doar amintiri prin imagini şi lăsaţi doar urma paşilor!”

Discuţiile au fost constructive şi reprezintă un important punct de plecare pentru elaborarea unui plan de acţiune.

De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a transmis un mesaj pe această temă celor prezenţi: „Aceasta nu este strategia unei instituţii, ci a tuturor locuitorilor judeţului Alba. Trebuie s-o facem împreună, cu efectele pe care ni le dorim, fără ca intervenţia noastră să aducă vreun prejudiciu cadrului natural”.

Dezbaterile cu privire la elaborarea Strategiei turistice a judeţului Alba vor urma şi pe celelalte domenii de interes, cu reunirea actorilor cu activitate în respectivele domenii.

Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Bucurie mare pentru copiii din Cricău: A fost inaugurat un parc de joacă, doar al lor. Petrecere cu baloane și bomboane

Publicat

în

VIDEO| Bucurie mare pentru copiii din Cricău: A fost inaugurat un parc de joacă, doar al lor. Petrecere cu baloane și bomboane

În cursul zilei de sâmbătă, 23 octombrie, la Cricău a fost inaugurat un parc de joacă, un loc destinat activitităților de recreere. La inaugurarea spațiului rânduit pentru bucuria celor mici a fost prezent și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de vicepreședintele Marius Hațegan în calitate de reprezentanți ai instituției fără de care, așa cum și edilul local punctează, acest proiect nu ar fi fost posibil.

„Vrem să facem lucruri bune, copiii noștri să aibă satisfacții și bucurii, să se recreeze și  să beneficieze de un loc unde se pot deconecta de la tehnologia care, știm toți cei ce suntem părinți, le ocupă prea mult timp.” , a declarat edilul local imediat după ce un preot a binecuvântat noul loc de joacă. Copilașii au primit, pe lângă noul parc de joacă, bomboane și baloane și-au  „trecut la treabă” înspre a se bucura de noul loc ce le este destinat.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Depărțire, probă grea: Un „bărbat” din Cugir a „câștigat” un ordin de protecție după ce și-a amenințat fosta iubită prin telefon

Publicat

în

Depărțire, probă grea: Un „bărbat” din Cugir a „câștigat” un ordin de protecție după ce și-a amenințat fosta iubită prin telefon

La data de 23 octombrie 2021, în jurul orei 18,00, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că a fost amenințată de către fostul concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că femeia a fost amenințată, telefonic, cu acte de violență, de către bărbatul de care s-a despărțit de curând.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au constat că se impune emiterea ordinului provizoriu de protecție.

Electrica Furnizare Discount

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Citește mai mult

Curier Județean

„Bărbat” din ALBA „premiat” de politiști: I-a fost interzis să se mai apropie de o tânăra de 24 de ani după ce ar fi agresat-o fizic

Publicat

în

„Bărbat” din ALBA „premiat” de politiști: I-a fost interzis să se mai apropie de o tânăra de 24 de ani după ce ar fi agresat-o fizic

La data de 22 octombrie 2021, în jurul orei 18:00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit la o locuință din localitatea Bălcaciu, unde o tânără a reclamat că a fost agresată de către concubin.

Din primele cercetări a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, femeia, în vârstă de 24 de ani, ar fi fost trasă de păr și lovită de către concubinul său, în vârstă de 33 de ani.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de concubina sa.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare