Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Dealul Liliecilor, sectorul spectaculos de pe Autostrada A1, în șantier la patru ani de la deschiderea tronsonului rutier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Dealul Liliecilor, sectorul spectaculos de pe Autostrada A1, în șantier la patru ani de la deschiderea tronsonului rutier

Dealul Liliecilor, de pe Autostrada A1, a intrat din nou în șantier, după patru ani de la deschiderea tronsonului rutier. Alunecările de pietre și pământ au colmatat șanțurile de scurgere a versantului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Au trecut patru ani de la deschiderea tronsonului rutier Deva – Ilia, din Autostrada A1 Deva – Lugoj, iar cel mai spectaculos sector al autostrăzii, Dealul liliecilor din vecinătatea nodului rutier Șoimuș, a intrat din nou în șantier.

De-a lungul timpului, versantul a fost afectat de alunecări de pietre și pământ, care au dus la înfundarea rețelei de scurgere a apelor pluviale. Mai mulți șoferi au remarcat și faptul că bucăți de rocă desprinși din deal au ajuns pe marginea autostrăzii.

Pe Dealul Liliecilor, lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva, s-au desfășurat acțiuni de montare a unor tobogane de moloz pentru evacuarea materialului rezultat în urma decolmatării șanțurilor în zona bermelor”, informează Direcția Regională de Drumuri și poduri Timișoara.

Dealul Liliecilor, cel mai spectaculos loc de pe A1

Sectorul de doi kilometri de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva, supranumit Dealul Liliecilor, se află în apropiere de nodul rutier Şoimuş, pe malul râului Mureş, şi a fost construit în perioada 2017 – 2019.

Timp de peste doi ani, sute de muncitori şi utilaje au fost mobilizaţi pe şantier, la excavarea versantului, iar în timpul acesta au avut loc mai multe alunecări de teren.

Dealul Liliecilor a rămas una dintre cele mai spectaculoase lucrări executate pe autostrăzile din România, datorită soluţiei aleasă şi complexităţii acesteia.

Lucrările la Autostrada Lugoj Deva, întârziate

Construcţia celor 22 de kilometri din Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva, a demarat în primăvara anului 2014 şi avea termen de finalizare anul 2016. Lucrările au fost întârziate cu trei ani, unul dintre principalele motive fiind existenţa „peşterii cu lilieci”, pe dealul de la marginea satului Șoimuș. În 2017, 10 lilieci care se adăposteau în grotă au fost mutaţi de aici într-o altă peşteră, iar lucrările au fost reluate.

Până în vara anului 2019, sute de mii de metri cubi de rocă au fost eliminaţi pentru a face loc uneia dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România ultimelor trei decenii. Întârzierile de pe Dealul Liliecilor au făcut însă ca lucrările la cei 22 de kilometri de autostradă din vestul ţării să se întindă pe cinci ani.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea