Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: De ziua lor, elevii de la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud și-au cinstit orașul

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

1 iunie la Scoala Generala Axente Sever din Aiud12Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită de elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud într-un mod mai deosebit. Pentru ei, această zi a coincis cu încheierea activităților primului an din cadrul proiectului „Aiudul – izvor de istorie, cultură și tradiție românescă”.

Coordonați de d-na prof. Maier Ana Maria, copiii au amenajat la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” o expoziție de desene și de construcții din piese lego, i1 iunie la Scoala Generala Axente Sever din Aiud04nspirate de clădirile din oraș,  la loc de cinste fiind Cetatea medievală. Elevii au redat atmosfera Aiudului vechi printr-o scenetă având ca subiect viața breslașilor din cetate și printr-un dans medieval.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Aiudul contemporan a fost omagiat prin versuri, prin dansuri populare specifice tuturor etniilor trăitoare pe aceste meleaguri de-a lungul timpului (români, sași, maghiari, rromi) și prin intonarea cântecul „Aiudul” compus de dl prof. Lucian Fufezescu. În încheiere, s-a transmis un mesaj de pace și de prietenie cu toți copiii de pretutindeni. La reușita activității au contribuit d-na prof. Talyai Ștefania și d-na bibliotecară Bardi Natalia.

Prin implicarea copiilor și a părinților s-a urmărit cultivarea spiritului civic și respectul față de localitatea natală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea