Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

FOTO: ”Dark Bombastic Evening 4” la Alba Iulia – amatorii de evenimente ”underground” au invadat spațiile RYMA

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Spaţiile Ryma din Alba Iulia se desfăşoară în acest weekend cea de-a 4-a ediţie a Festivalului “Dark Bombastic Evening” (DBE) ce promovează ideea de festival altfel, relaxat, la care vin să cânte prieteni pentru prieteni şi susţine spiritul underground, exprimarea artistică variată şi de calitate, libertatea de opinie şi deschiderea la nou.

Zeci de amatori ai genului, din țară și din străinătate, au sosit ieri în Cetate pentru a participa la evenimentul la care și-au anunțat prezența 18 trupe din Franţa, Suedia, Finlanda, Scoţia, Germania, Polonia, Italia, Olanda, Rusia şi România. Datorită faptului că organizatorii au pus la dispoziție un loc amenajat special pentru campare, foarte mulți au prelungit distracția și după încheierea concertelor, până spre dimineață.

”Frumos!!! Superb!! Atâta de de diferit față de tot ce am vazut în Alba Iulia până acum! Tineri civilizați, politicoși, fani înrăiți care au dat 170 de lei pe abonament ca să își vadă trupele preferate, aici la Dark Bombastic Evening 4 în Cetatea Alba Iulia! Așteptam de un an momentul asta, de când s-a terminat DBE 3 și iată ca e pe masura asteptărilor! Sperăm că a doua seară să fie și mai și, minim la fel de frumoasă și de valoroasă ca și prima!”, a spus Cristina Cândea, președintele Asociației RYMA.

Astăzi, de la ora 16.00, vor concerta: Coulisses (Suedia), Hexvessel (Finlanda/Marea Britanie), Isobel & November (Suedia), Job Karma (Polonia), Of the Wand and the Moon (Danemarca), Sunset in the 12th House (România), Rose Rovine e Amanti (Italia), The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (Olanda), Theodor Bastard (Rusia).

Publicul prezent mai poate vizita expoziția de artă „There are no shadows on our maps” și expoziția de pictură „De Civitas” a artistului Mihnea Cristian Badea.

Potrivit organizatorilor ”DBE este o platformă atipică care susţine Spiritul Underground, exprimarea artistică variată şi de calitate, libertatea de opinie, deschiderea la nou şi nestandardizat, bunul simţ, decenţa în tot şi toate. A fost creată din dorinţa sinceră de a oferi prietenie, dar şi de a pune bazele unei mişcări underground corect structurată, pe repere verticale şi reale. Totul a fost pornit din admiraţie pentru artiştii talentaţi care doresc să împărtăşească în cel mai onest mod viziunile lor către un public explorator de elemente noi, inovative, originale. DBE respectă clasicul dar rezonează la vectorii de avangardă, experimentali şi atipici. Se adresează sufletelor frumoase de pretutindeni care vin necondiţionat la un eveniment anual ce doreşte să-şi păstreze intactă credinţa şi convingerea în normalitate, simplitate şi sinceritate. În 2 zile efective, prieteni noi şi vechi îşi propun să evadeze din cotidian, să petreacă un week-end atipic într-o companie frumoasă şi, nu în ultimul rând, să susţină o identitate care, de la an la an, pare să prindă un contur bine definit. sentimentul de apartenenţă la platforma DBE ar putea să reprezinte, în cele din urmă, o atitudine nouă, necondiţionată, liberă, care să poată duce la împlinirea unui vis frumos al fiecăruia dintre susţinători: artişti, public, organizatori, parteneri, mass media”.

Vă reamintim că prețul unui bilet este de 95 de lei pe zi. Pentru organizarea acestui festival, Consiliul Local Alba a acordat Asociației RYMA un sprijin financiar de 5.000 de lei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea