Ziarul Unirea
 

FOTO: Daria Onacă (CS V.Î.R.F. Alba Iulia) – dublă campioană națională la judo | Andrei Gavrilă, medaliat cu argint la întrecerea națională

La etapa finală a Campionatului Național de Judo Under 11 (sportivi născuți în 2008-2009, disputată la Mangalia, sportivii de la CS V.Î.R.F. Alba Iulia au reușit să cucerească trei medalii naționale. Astfel, Daria Onacă a devenit dublă campioană națională, iar Andrei Gavrilă a câștigat medalia de argint. Clubul din Cetatea Marii Uniri s-a prezentat cu trei sportivi, pregătiți de Ovidiu Măcinic și Darius Măcinic, Daria Onacă – categoria 36 kilograme, Andrei Bolea – categoria 38 de kilograme și Andrei Gavrilă – categoria 46 kilograme.

După un meci câștigat, Andrei Bolea a fost învins în următoarele și a terminat întrecerea pe poziția a 8-a. Colegul său de club Andrei Gavrilă s-a impus în toate disputele (chiar și în prelungiri), reușind să intre în finala categoriei și obținând, merituos, mAnedalia de argint. La feminin, Daria Onacă a defilat efectiv câștigând meciurile înainte de timp, toate cu punctaj maxim (ippon), iar în finală a urmat o altă demonstrație de forță, adjudecându-și aurul national prin ippon, în 3 secunde. În urma acestor rezultate la individual, Andrei Gavrilă și Daria Onacă au fost selecționați pentru echipa Euroregiunii 5 (judetele Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Alba). La masculin echipa lui Andrei Gavrilă a terminat pe locul 5. La feminin după prima victorie, echipa face scor egal, iar tragerea la sorți, efectuată de Alina Dumitru (campioana olimpică) a pus-o de Daria Onacă în poziția de a-și duce echipa spre aur sau bronz. În finală fetele câștigă meci după meci, și tot o albaiuliancă, Natalia Rus de la CS Unirea Alba Iulia parafează victoria, impunându-se în ultimul meci. Implicit, Daria Onacă a devenit dublă campioană națională, la individual si echipe. “Felicitări tuturor din partea C.S. V.Î.R.F. Alba Iulia. Sloganul nostru este «FII CAMPIOM!»”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Ovidiu Măcinic și Darius Măcinic.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...