Rămâi conectat

Sport

FOTO: Daria Onacă (CS V.Î.R.F. Alba Iulia) – dublă campioană națională la judo | Andrei Gavrilă, medaliat cu argint la întrecerea națională

Dan HENEGAR

Publicat

în

La etapa finală a Campionatului Național de Judo Under 11 (sportivi născuți în 2008-2009, disputată la Mangalia, sportivii de la CS V.Î.R.F. Alba Iulia au reușit să cucerească trei medalii naționale. Astfel, Daria Onacă a devenit dublă campioană națională, iar Andrei Gavrilă a câștigat medalia de argint. Clubul din Cetatea Marii Uniri s-a prezentat cu trei sportivi, pregătiți de Ovidiu Măcinic și Darius Măcinic, Daria Onacă – categoria 36 kilograme, Andrei Bolea – categoria 38 de kilograme și Andrei Gavrilă – categoria 46 kilograme.

După un meci câștigat, Andrei Bolea a fost învins în următoarele și a terminat întrecerea pe poziția a 8-a. Colegul său de club Andrei Gavrilă s-a impus în toate disputele (chiar și în prelungiri), reușind să intre în finala categoriei și obținând, merituos, mAnedalia de argint. La feminin, Daria Onacă a defilat efectiv câștigând meciurile înainte de timp, toate cu punctaj maxim (ippon), iar în finală a urmat o altă demonstrație de forță, adjudecându-și aurul national prin ippon, în 3 secunde. În urma acestor rezultate la individual, Andrei Gavrilă și Daria Onacă au fost selecționați pentru echipa Euroregiunii 5 (judetele Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Alba). La masculin echipa lui Andrei Gavrilă a terminat pe locul 5. La feminin după prima victorie, echipa face scor egal, iar tragerea la sorți, efectuată de Alina Dumitru (campioana olimpică) a pus-o de Daria Onacă în poziția de a-și duce echipa spre aur sau bronz. În finală fetele câștigă meci după meci, și tot o albaiuliancă, Natalia Rus de la CS Unirea Alba Iulia parafează victoria, impunându-se în ultimul meci. Implicit, Daria Onacă a devenit dublă campioană națională, la individual si echipe. “Felicitări tuturor din partea C.S. V.Î.R.F. Alba Iulia. Sloganul nostru este «FII CAMPIOM!»”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Ovidiu Măcinic și Darius Măcinic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea