Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Cum arată Centrul de zi pentru persoane vârstnice: din Aiud: A fost cu dotat cu mobilier, aparatură IT și de fitness

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Cum arată Centrul de zi pentru persoane vârstnice: din Aiud: A fost cu dotat cu mobilier, aparatură IT și de fitness

Lucrările la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din municipiul Aiud, situat pe strada Simion Bărnuțiu, au fost finalizate și este pregătit pentru a fi recepționat.

Centrul a fost construit în cadrul proiectului ”Respect pentru bunicii comunității aiudene”, finanțat prin POR 2014-2020, având beneficiar Municipiul Aiud, în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez în România, Filiala Aiud.

”Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Aiud este pregătit pentru a fi recepționat la terminarea lucrărilor. Acesta este ultimul pas pe care îl mai avem de făcut înainte de a demara procedura de selectare a unui furnizor de servicii de zi pentru persoanele vârstnice.

Centrul este dotat cu mobilier, aparatură IT, aparatură fitness, urmând ca aceste dotări să fie completate, ulterior, de către furnizorul de servicii selectat, cu alte elemente necesare prestării serviciilor pentru beneficiari”, a anunțat Liviu Florea, city manager-ul municipiului Aiud.

Proiectul are o valoare totală de 3,7 milioane de lei, iar prin intermediul acestui proiect administrația locală urmărește creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil persoane vârstnice în municipiul Aiud, prin înfiinţarea acestui centru de zi, a unei unităţi de îngrijire la domiciliu şi a unei cantine sociale.

Obiectivele specifice ale proiectului:

• Înființarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice, până la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.
• Înființarea unei cantine sociale pentru persoanele vârstnice sărace, până la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.
• Înființarea unei unități de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, până la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.

Îndeplinirea obiectivelor specifice va conduce la atingerea următoarelor rezultate:

– 500 beneficiari persoane vârstnice deservite de centrul de zi
– 100 beneficiari persoane vârstnice deservite de cantina socială
– 50 beneficiari persoane vârstnice deservite de unitatea de îngrijire la domiciliu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Parada portului popular la ”Fiii Satului Oarda” 2024: Cântec, joc și voie bună la holde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parada portului popular la ”Fiii Satului Oarda” 2024: Cântec, joc și voie bună la holde Fiii Satului Oarda, ediția a II-a, a continuat în prima parte a zilei de duminică cu proiecția filmului ”Baladă din Munții Apuseni”, (bazat pe cântecele prof. Ioan Bocșa) și expoziția de  fotografie Oarda interbelică/ Expoziție album foto Bătrânii satului Oarda […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea