FOTO: Cugirul va avea patinoar artificial. A început deja amenajarea acestuia, iar startul la distracție pe gheață se va da în decembrie. Ce tarife sunt propuse

Paul Voicu - Primar 2020

Iubitorii patinajului din orașul Cugir vor avea parte peste nu mult timp de o surpriză plăcută. Administrația locală va amenaja, în incinta Clubului Orășenesc Cugir, un patinoar cu gheață artificială. Patinoarul artificial va fi amenajat pe o suprafață de aproximativ 600 metri pătrați. Acesta va funcționa indiferent de vremea de afară, cu ajutorul unei instalații care va produce gheață artificial, și care va permite funcționarea acestuia chiar și la temperature de + 15 grade Celsius.

Primăria Cugir este preocupată de realizarea cât mai urgent a acestui obiectiv (programat să ia startul la începutul lunii decembrie), fapt pentru care, în ședința Consiliului local de săptămâna viitoare, va fi pus în dezbatere un Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcținare și a tarifului de intrare pentru utilizarea patinuarului.

ELIT

În Referatul de specialitate întocmit de directorul Clubului Sportiv Orășenesc Cugir, se propune stabilirea unor tarife în cadrul CSO Cugir pentru acces patinoar și închiriere patine.

Astfel, tariful de intrare pentru utilizarea patinoarului în perioada 01 decembrie 2017 – 01 februarie 2018 este după cum urmează:

Mihail David - 2020

-tarif patinoar/oră (serie) – 10 lei

-tarif închiriere patine/oră (serie) – 5 lei

Aceste tarife vor fi încasate de Clubul Sportiv Orășenesc Cugir și se consideră venit la bugetul acestuia. Patinoarul va fi utilizat zilnic între orele 10.00 – 22.00. Capacitatea maximă pe patinoar este de 120 persoane.

Patinoarul artificial este o bază de sport și agrement – patinajul se face pe risc propriu. Administrația patinoarului nu răspunde de eventualele accidentări ale patinatorilor.

Regulamentul prevede că este necesar:

-Să se respecte cu strictețe anunțurile și indicațiile personalului care asigură funcționarea patinoarului în scopul asigurării unei desfășurări ireproșabile a activității de patinaj și asigurării siguranței celorlalți patinatori.

-Copii cu vârsta mai mică de 6 ani au acces cu patine doar însoțiți de persoane care au echipament adecvat pentru patinaj.

-Este strict interzis accesul la instalațiile de răcire, panoul electric și in locurile nedestinate publicului din incinta patinoarului.

Este interzis:

– Intrarea pe gheață fără patine;

-Patinajul într-o manieră care poate pune în pericol securitatea celorlalți patinatori; 3.Patinajul în forță, cu viteză sau balansul printre ceilalți patinatori;

-Practicarea unor jocuri (”trenulețul”, etc.) în afara celor organizate;

-Purtarea pe umeri, în brațe, în spate a altor persoane (inclusiv copii), aparate foto, video, genți, etc., pe timpul patinajului;

-Introducerea pe gheață a pucurilor de hochei sau a altor echipamente și accesorii dacă nu fac obiectul unui concurs organizat;

-Aruncarea cu bulgări de zăpadă sau alte obiecte în incinta patinoarului sau în afara lui; -Accesul cu mâncare și băuturi de orice fel pe suprafață gheții (acest lucru este permis numai în locurile special amenajate, în afara suprafeței de patinat);

-Accesul persoanelor în stare de ebrietate, care au consumat substanțe ce le pot afecta echilibrul și luciditatea;

-Fumatul pe suprafața gheții. Fumatul este permis numai în locuri (ușor vizibile) special amenajate;

-.Introducerea în zona destinată patinajului a băuturilor alcoolice, armelor sau a altor obiecte ce pot periclita siguranța celorlalți participanți la agrement.

– Folosirea unui limbaj obscen (se riscă evacuarea din incinta bazei sportive);

– Ieșirea cu patinele în afara zonei destinată patinajului;

– Atitudinea ostilă, disprețuitoare față de personalul patinoarului și indicațiile acestuia;

– Să arunce pe gheață gunoaie sau resturi menajere (sticle, țigări, pungi, etc.).

Nerespectarea acestui regulament duce la evacuarea persoanei implicate, atât de pe gheață cât și din incinta patinoarului fără restituirea sumelor încasate, și ulterior, interzicerea accesului în baza sportivă pe o perioadă nedeterminată. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...