Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Rugby Alba Iulia – CSUAV Arad 15-43 (3-24) | Eșec la despărțirea de suporteri pentu debutanta în DNS

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Rugby Alba Iulia, debutantă în al doilea eșalonul valoric, a pierdut ultima reprezentație internă, scor 15-43 (3-24), cu CSUAV Arad. Un meci disputat pe terenul secund al Stadionului “Cetate”, dar fără spectatori, din pricina noilor restricții sanitare, a debutat cu un 3-0 în favoarea gazdelor (Ștefan Andrei, lovitură de penalitate).

Însă a fost un simplu foc de paie, întrrucât arădenii, ce au contat și pe jucători din Noua Zeelandă, au controlat ostilitățile, distanțându-se până la pauză, profitând din plin de problemele de efectiv din tabăra adversarilor. Fulmul jocului a fost același și în mitanul secund, cu CSUAV la timonă, spre final amfitrionii reușind să limiteze proporțiile scorului prin eseurile lui Bogdan Șoptirean (transformat de Călin Cristian Curta) și Adrian Marcu. Partida a contat pentru etapa a 16-a a Diviziei Naționale de Seniori, iar CSU Alba Iulia are un succes (acum două săptămâni, 31-17, cu CSM Bucovina Suceava) și 11 înfrângeri, fiind ultima în ierarhie. Mai sunt de disputat două jocuri în deplasare, cu echipe din fruntea ierarhiei, RC Bârlad (miercuri, 3 noiembrie, ora 11.00) și Știința Petroșani (joi, 11 noiembrie, ora 11.00).

Un meci frumos cu eseuri multe si faze spectaculoase, în care ne-am jucat, atât cât putem în acest moment, șansele pe care le aveam. Probleme de efectiv, mai ales pe linia 1 și nu numai, și-au lasat amprenta asupra evoluției noastre, însă victoria Aradului a fost una meritată. Mai avem două partide, cu cele mai bune echipe din campionat, ambele în deplasare (Bârlad și Petroșani), unde scopul nostru este să reușim să încropim un lot cât de cât competitiv, să ne prezentam la meciuri, încercând să limităm proportiile scorurilor. Ne pare rău că despărțirea de susținătorii noștri din Alba Iulia și nu numai s-a făcut fără spectatori, dar mulțumim tuturor pentru încurajări. Experiența de a jucat în DNS este una absolut unică și suntem mândri că facem parte din această competiție, repunand Alba Iulia, pe harta rugbyului nostru, după foarte mulți ani de absență”, a transmis istoricul Marius Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea