Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Medicina Tg. Mureş – Volei Alba Blaj 1-3 | „Derby-ul Ardealului” câştigat, 10 victorii din 10 pentru campioană!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

medicina-tg-mures-volei-alba-blaj-61Campioana României Volei Alba Blaj a învins în deplasare pe CSU Medicina Tg. Mureş, în „derby-ul Ardealului”, scor 3-1 (25-16, 25-10, 22-25, 25-15) şi a repurtat a 10-a victorie din tot atâtea meciuri în Divizia A1.

Duelul antrenorilor sârbi, Darko Zakoc și Pedrag Zucovic, foști colaboratori la Blaj, a însemnat un meci special, în distribuția gazdelor jucând și Vali Rusu, o jucătoare extrem de iubită în „Mica Romă”.

Susținută de 30 de suporteri, deținătoarea titlului a avut însă emoții, după ce a condus cu 2-0 pe seturi, gazdele reușind să cucerească un set, care a adus presiune în meci. Relaxarea vizitatoarelor în setul al treilea a strâns meciul, însă echipa din Blaj și-a revenit din dușul rece, iar lucrurile au reintrat în normal, ultimul set fiind fără istoric.

A fost și un duel al orgoliilor intre cele două bănci tehnice, între cei doi antrenori Darko Zakoc și Pedrag Zucovic, colaboratori perioade îndelungate inclusiv la naționala României, Constanța sau Blaj.

*Împotriva lui „Zule”, campioana pierde un set, după 8 partide!

Fostul secund al lui Darko, inclusiv la cele două titluri cucerite de formația din „Mica Romă”, Predrag Zucovic a reușit să țină în șah fosta echipă. În premieră adversar al fostului său „principal” în jocuri oficiale (au mai fost față-n față la Cupa Ardealului), „Zule” și-a motivat elevele ce au izbutit să smulgă un set campioanei. Volei Alba Blaj mai pierduse doar în prima rundă, două seturi, acasă cu CSM București, înșirând 8 partide în care s-a impus în minimum de seturi.

Distanţată în ierarhie, cu 29 de puncte din 30 posibile, formaţia din „Mica Romă” si-a dovedit iarăşi forţa incontestabilă, ce o poziţionează, în mod justificat în fotoliul de lider al campionatului feminin.

În competiţia internă vin două confruntări dificile, ambele în deplasare, cu contracandidatele la titlu, derby-urile cu CSM Tîrgovişte (în ultima etapă a turului, luni, 5 decembrie, ora 17.45) şi CSM Bucureşti (prima etapă din retur, în 10 decembrie).

Pentru Volei Alba Blaj au jucat  Ana Grbac, Adina Salaoru, Samara Rodrigues, Dubravka Djuric, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat:  Ana Maria Berdilă, Nada Ninkovic, Ana Antonjievic.

Foto: Nicu GOGA

[nggallery id=3053]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea