Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Universitatea Cluj 58-60 | Eșec dramatic, în ultima secundă, a treia înfrângere la rînd

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia  a pierdut al treilea meci consecutiv din 2018 în Liga Națională, fiind învinsă în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, de Universitatea Cluj, scor 58-60 (18-13, 14-12, 19-16, 7-19), un meci cu implicaţii enorme între contracandidate la calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale de baschet feminin.

Trupa lui Manuel Rodriguez venea după două eșecuri la rând și era obligată să depășească vicecampioana ediției trecute, pentru a nu-și pericilita șansele de accedere între primele șase formații.

Un meci în care a condus în permanență, inclusiv la 15 puncte diferență (în sfertul al treilea), CSU Alba Iulia l-a pierdut neverosimil, cu un coș marcat în ultima secundă de Amanda Thompson, fosta echipieră a CSU Alba Iulia.

Este un eşec greu de digerat, ce relevă o problemă la niveul băncii tehnice, în condiţiile în care am consemnat a 4-a înfrângere produsă în condiţii similare (CSU a condus la o diferenţă liniştitoare), după jocurile cu SCM Timişoara şi Olimpia Braşov (în două rânduri).

Revenirea americancei Jessica January (nerestabilită complet din pricina unei accidentări) a fost de bun augur pentru CSU Alba Iulia, ce a început excelent partida. Echilibrul s-a păstrat doar în prima parte a sfertului inaugural, iar apoi amfitrioanele au apăsat pedala și s-au distațat treptat. Având în Morrissette „argintul viu” ce a impulsionat ritmul atacurilor, formația din Cetatea Marii Uniri a avut mereu prim-planul în meci. La pauza mare scorul a fost 32-25, iar diferența s-a mărit după următoarele 10 minute, al treilea „parțial” ajungându-se și la o diferență de 14-15 puncte (47-33, 49-34), în ciuda eforturilor lui Dragan Petricevic, ce a încercat să resusciteze o echipă ce nu se regăsea. Înaintea ultimelor 10 minute, CSU Alba Iulia avea 10 „lungimi” în față 51-41, însă clujencele nu au abandonat lupta.

Încurajate de 10 suporteri, fetele lui Petricevic au remontat spectaculos și au adus adrenalină în ultimul sfert, în care au ajuns la 51-54 (minutul 34) și chiar 55-56 când mai erau 3 minute. Într-un final încins, Marta Fodor a adus oarecum liniștea cu o reușită de sub panou, dar „U” s-a apropiat iar periculos, la un singur punct și a avut atacul. Taylor a transformat o „liberă” și-a produs egalitatea când mai erau 58 de secunde 58-58!!! În ultimele două secunde, „U” a avut posesia și a marcat prin Amanda Thompson, ce a înscris de sub panou, din a doua încercare!!!

Întâlnirea a fost una aparte pentru trei dintre baschetbalistele prezente pe parchet, ce au jucat împotriva fostei echipe: Marta Fodor (CSU Alba Iulia), respectiv Bianca Voica şi Amanda Thompson (Universitatea Cluj)

*Program încărcat

CSU Alba Iulia are un program condensat, cu jocuri miercuri-sâmbătă, în weekend fiind o deplasare la Timişoara (20 ianuarie), apoi în 24 ianuarie o confruntare la Brno, în CEWL, iar în 27 ianuarie, o dispută internă cu ICIM Arad. Practic, CSU Alba Iulia întâlneşte în următoarele trei dispute interne, tocmai contracandidatele la calificarea în play-off, Universitatea Cluj, SCM Timişoara şi ICIM Arad.

Au marcat: Jessica January – 16 puncte, Tyshara Fleming – 12, Ashley Morrissette – 10, Ana Radovici – 7, Lejla Omerbasic – 5, Alina Crăciun – 4, Marta Fodor – 4; Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Andreea Fleșer, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=5118]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea