Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – ICIM Arad 71-68 *Victorie extraordinară!

Tudor Stan

Publicat

în

Două dintre cele mai bune echipe de baschet feminin din România, CSU Alba Iulia şi ICIM Arad s-au duelat în CSU Alba Iulia-ICIM Arad57această seară în Sala Universităţii din Oraşul Marii Uniri. Baschetbalistele antrenate de Miroslav Popov au reuşit o prestaţie de invidiat în faţa vicecampioanei României, în faţa căreia s-a impus cu 71-68 pe sferturi 24-17, 14-16, 20-14, 13-21.

În primele minute ale partidei duelul a fost unul echilibrat, însă Alexandra Uiuiu aflată în formă mare a dat tonul unei demonstraţii de baschet, iar colegele sale au acompaniat-o, CSU Alba Iulia reuşind să preia conducerea, ajungând la un moment dat la 13 puncte diferenţă faţă de ICIM (22-9).

*”Tehnicul” arbitrilor taie elanul baschetbalistelor universitare din Alba Iulia

La scorul prezentat mai sus, după o fază litigioasă petrecută sub panoul echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov a protestat la o decizie a arbitrilor, aceştia dictând „tehnic” şi oferind posesia balonului oaspetelor. Tot pentru proteste, presedintele Bogdan Duma a fost trimis în tribună. Din acel moment ICIM Arad a revenit în joc şi a reuşit să le pună probleme albaiuliencelor, care au terminat primul sfert cu avantaj pe tabelă, scor 24-17. În cel de al doilea sfert albaiuliencele au fost dominate uşor de vicecampioane, însă scorul pauzei mari a fost în favoarea fetelor lui Popov, 38-33.

*Popov: „Victorie mare!”

„Este o victorie imensă la care nu ne aşteptăm. Fetele au jucat un baschet senzaţional având o atitudine total diferită comparativ cu jocul contra celor de la Târgovişte”, a declarat Bogdan Duma.

După ce a condus în permanenţă, CSU Alba Iulia s-a trezit egalată în ultimul minut, iar victoria în faţa marei rivale părea să fie pusă în pericol (68-68 când mai erau 50 de secunde din meci). „Am reuşit o victorie mare, mare, mare! Am crezut în noi tot timpul, am luptat pentru fiecare minge, iar în acest meci am trecut prin toate stările posibile, mai ales că am condus cu 10 puncte. Au fost unele probleme de arbitraj, însă una peste cealaltă am reuşit o victorie fabuloasă”, a precizat Miroslav Popov, antrenorul echipei.

În sfertul al treilea CSU Alba Iulia a dat de pământ cu ICIM Arad, iar înainte de ultimele 10 minute, universitarele conduceau detaşat, 58-47. Cu mici probleme în atac pentru CSU Alba Iulia, ultimul sfert a fost unul al suferinţei, arădencele revenind pe tabelă şi apropiindu-se la numai un punct. „Imposibilul” s-a produs, Aradul a egalat, însă albaiuliencele au fost stăpâne pe situaţie şi au reuşit să aducă o victorie imensă în Sala Universităţii, scor 71-68 în faţa vicecampioanei ICIM Arad.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Alexandra Uiuiu – 18, Wumi Agunbiade – 13, L`Oreal Joy Price – 11, Valencia McFarland – 11, Jessica Kuster – 9, Milica Deura – 5, Larisa Toma – 4.

[nggallery id=2486]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea