Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare 93-65 *Echipa lui Popov s-a calificat în Final Four-ul Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare Cupa Romaniei16CSU Alba Iulia s-a calificat fără emoții în Final Four-ul Cupei României, după ce a învins în manşa retur a sferturilor de finală pe CSM Satu Mare, scor 93-65 (26-19, 28-16, 16-13, 23-19). Și în prima manșă, albaiuliencele au învins, în deplasare, cu 87-80.

*Puțini spectatori la ultimul joc

CSU Alba Iulia a demonstrat încă din primele secvențe că întâlnirea este o formalitate, elevele lui Miroslav Popov impunându-și ritmul. Fără a apăsa pedala prea mult, studentele au luat avantaj pe tabelă, și-au adjudecat primele două sferturi, iar la pauza mare dețineau, deja, un avantaj confortabil: 54-35.

Cum soarta jocului era scrisă, în ultimul sfert, Popov a introdus-o în teren și pe tânăra Mihaela Gherman.

Din păcate, deși a fost ultimul joc al anului la Alba Iulia, în sala Universității „1 Decembrie 1918” n-au fost prezenți decât aproximativ 200 de spectatori. „Este importantă calificarea în Final Four pentru club, pentru Alba Iulia. Fetele au arătat astăzi seriozitate și dorință de a juca, chiar dacă am avut mici erori, dar am avut sferturile 2 și 3 bune, în condițiile în care nu am început foarte bine. Sunt mulțumit de cum s-a jucat, cum s-a luptat în teren, suntem cu toții fericiți că am trecut mai departe și continuăm să ne antrenăm pentru ca jocul să meargă tot mai bine și rezultatele bune să continue„, a precizat Miroslav Popov.

Pentru CSU Alba Iulia au înscris: Wumi Agunbiade – 22 de puncte,  Milica Deura – 18, Jessica Kuster –  15, L’Oreal Price –  12,  Marta Fodor – 12, Larisa Toma – 8,Valencia McFarland – 4, Dora Ardelean – două (a lipsit Alexandra Uiuiu – răcită).

CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare Cupa Romaniei18În „careul de aşi” s-au calificat CSBT Alexandria, ACS Sepsi Sf. Gheorghe şi ICIM Arad, existând perspectiva ca Final Four-ul Cupei României să fie găzduit în Alba Iulia, anul viitor. „Încă de la tragerea la sorți am considerat cupa drept cea mai accesibilă competiție. Am reușit să ne calificăm între primele 4 echipe și sperăm, cu ajutorul autorităților locale și a sponsorilor să aducem Final Four-ul la Alba Iulia. De asemenea, ne dorim să cucerim o medalie cât mai strălucitoare„, a declarat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

Echipa lui Popov a realizat a 11-a victorie succesivă, în cele trei competiţii în care este angrenată, iar sâmbătă evoluează în deplasare la Galați în Liga Națională.

[nggallery id=2739]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj: Daniel Tătar, antrenor, dar și… jucător

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj Virtual campioană a Ligii 4 din Alba, CIL Blaj a mai stabilit un record stagional: scorul campionatului. Partida CIL Blaj – CS Zlatna, uvertura rundei a 26-a, s-a încheiat cu scorul de 13-0 (5-0) în favoarea amfitrionilor, vineri seară, pe Stadionul „CIL-Veza”. Șușu a marcat patru goluri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea