Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CS Unirea Alba Iulia, bilanţ de vis: şase medalii la Naţionalele de marş!!! Ana Rodean şi echipa de senioare – aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Unirea Alba Iulia a reuşit un bilanţ extraordinar la Campionatele Naţionale de marş de la Piteşti, pe distanţa de 20 kilometri. Palmaresul delegaţiei albaiuliene cuprinde două medalii de aur (Ana Rodean, la senioare, şi echipa CS Unirea Alba Iulia), trei medalii de argint (Mihaela Acatrinei – senioare, Georgiana Jid – tineret, Elisabeta Sunzuiană – junioare) şi o medalie de bronz (Elisabeta Sunzuiană – tineret), depăşindu-se obiectivul fixat.

Demn de rermarcat este şi faptul că cele patru competitoare din Alba Iulia s-au clasat între primele şase la senioare în ieharhia probei la startul căreia au fost 16 competitoare. Mai trebuie menţionat faptul că Ana Rodean a devenit iarăşi campioană naţională, şi merită toate aprecierile, după doi ani, aceasta fiind prima cursa din 2021 încheiată în faţa colegei sale de club, după naţionalele de la Timişoara, Balcaniada din Antalya şi Grand Prix-ul de la Békéscsaba (Ungaria).

Sunt rezultate foarte bune pentru fetele noastre. La senioare a fost o luptă de casă pentru primele două locuri, sportivele noastre impunându-se cu autoritate. De data aceasta câştig de cauză a avut Ana Rodean, iar la echipe CS Unirea a devenit iarăşi campioană naţională. Surpriza a venit de la Lili Sunzuiană, prin medalia de la tineret”, a declarat antrenorul Gabriel Avram.

*11 medalii în 2021!

Rezultate: *Ana Rodean (37 de ani, CS Unirea Alba Iulia, dublă legitimare cu CSU Reşiţa) – aur la senioare cu rezultatul 1:43.10; *Mihaela Acatrinei (26 de ani, CS Unirea Alba Iulia- CSU Reşiţa) – argint la senioare, cu timpul 1:45.08; *echipa CS Unirea Alba Iulia – aur (urmată de CSU Reşiţa şi LPS Botoşani); *Georgiana Jid (20 de ani, CS Unirea Alba Iulia) – argint la tineret şi locul 5 la senioare (1:57.38), toate trei pregătite de Gabriel Avram; * Elisabeta Elena Sunzuiană (18 ani) – dublă legitimare LPS Alba Iulia/CS Unirea Alba Iulia (pregătită de Mihaela Vlas) – medalie de argint la junioare, medalie de bronz la tineret şi locul şase la senioare (cu timpul 2:01.32).

Sunt rezultate admirabile care confirmă dominaţia reprezentantelor la CS Unirea Alba Iulia în marşul feminin autohton, medalii adjudecate la finele unui sezon foarte încărcat, cu 6 concursuri în patru luni pentru Ana Rodean şi Mihaela (însumând peste 100 de km pentru fiecare). Startul sezonului a fost prolific pentru marșul din Cetatea Marii Uniri, la naționalele din februarie, de la Timișoara, cucerindu-se 4 medalii: *aur: Mihaela Acatrinei – la senioare (cu un record personal) și echipa CS Unirea Alba Iulia (în componența Mihaela Acatrinei, Ana Rodean și Georgiana Jid); *argint: Ana Rodean – la senioare și Georgiana Jid – la tineret (de asemenea, cu record personal). Se totalizează 10 medalii la marş, la care se adaugă bronzul reuşit de echipa CS Unirea Alba Iulia la Naţionalele de alergare pe 10 kilometri din aprilie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea