Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Ocna Mureș – CS Hunedoara 1-1 (0-1) | „Soda dragă”a stopat liderul!!!

Publicat

în

“Soda dragă” a stopat CS Hunedoara, echipă ce a pierdut primele puncte stagionale, iar acum 10 zile avea acel meci de poveste cu FCSB! Liderul nu a putut depăși al șaselea val, trupa lui Maxim având viață grea pe “Stadionul Dragostei”.

Trupa de lângă furnale s-a chinuit serios la Ocna Mureș, unde a întâmpinat o replică dârză, mult peste așteptări, a amfitrionilor, ce și-au depășit condiția. A fost nevoie de o fază confuză în prelungirile primului mitan pentru ca prima clasată să intre în avantaj la cabine, un penalty ușor acordat și transformat de Hergheligiu (45+2), golgheterul Seriei a 6-a, cu 7 reușite. CS Ocna Mureș rămâne cu  regrete după această dispută, dar cu un punct în chimir, având o perioadă cu două puncte acumulate în 5 jocuri, tocmai împotriva pretendentelor la promovare, Metalurgistul Cugir și CS Hunedoara. O partidă nebună, în care s-a înscris numai din penalty, ambele lovituri de la 11 metri fiind foarte ușor acordate, după o lege a compensației greu de înțeles. Până la urmă, după aspectul jocului, se poate afirma fără tăgadă că CS Ocna Mureș a pierdut două puncte, iar cel mai clar penalty a fost cel neacordat, la hențul lui Garutti (37)!

Suntem pe 7 în clasament, dar astăzi, cel puțin în prima repriză, băieții au arătat de locul 1. Am intrat la pauză în vestiar și nu am dat decât două indicații, atât, că nu am avut ce corecta. Le-am mai spus că dacă jucăm la fel sunt sigur că nu vom pierde. Dar sentimentul de bine trebuie să ne țină până luni, în realitate suntem pe 7, avem treabă, drumul e lung„, a transmis Paul Ciucă.

Electrica Furnizare Discount

Echitabil era un 0-0 (n.a. – probabil referire la acele decizii eronate la acordarea loviturilor de pedeapsă), dar până la urmă sunt fericit că Trășcan este bine. După acea săptămână, cu euforia disputei din Cupa României, acum, la Ocna Mureș nu am fost lucizi, am intrat în jocul adversarului, însă important este că am luat un punct. La fazele litigioase, pot spune că nu a luat cele mai bune decizii. Primul avertisment al lui De Motta a fost ușor acordat, după un fault de joc. În ultimele momente a scăpat partida din mână, iar la acel penalty al adversarilor, jucătorul nostru are buza spartă, probabil l-a dat în compensație„, a declarat Florin Maxim.

*Da Motta, eliminat în minutul 60, Cl. Marcu, 12 minute mai târziu

În actul secund fotbal cu pipeta, momentele tensionate fiind la cele două eliminări. Nou-intratul Da Motta putea face 2-0 în minutul 49 (bară), dar apoi și-a lăsat echipa în inferioritate în minutul 60 (două galbene primite în 5 minute). Misiunea primei clasate s-a îngreunat vizibil, însă gazdele și-au pierdut din aplomb și din turație.

Un meci aspru a avut și consecințe, ambele echipe având câte un eliminat, fiecare jucător din postura de rezervă. Da Motta (60, a stat 15 minute pe teren) și Cl. Marcu (72, a jucat 7 minute). Au fost acordate 8 minute de prelungiri

*0-1, MIN. 45+2: HERGHELIGIU a transformat, elegant, un penalty extrem de ușor acordat, după un duel D. Lupșan – L. Buș (a fost primul șut pe poartă al liderului).

*1-1, MIN. 90+2: penalty pentru gazde, parcă în compensație, cu un șut în Bradu, fiind catalogat drept henț, dar mingea l-a lovit în față pe zlătnean, iar D. LUPȘAN ce a transformat, cu un șut pe centru (primul gol la noua echipă).

*Hunedoara, cu un om mai puțin timp de 12 minute!

Da Motta (49) a deviat în bara dreaptă un șut al lui Hergheligiu, cel mai periculos jucător al oaspeților. Însă brazilianul intrat la pauză a luat două galbene în 5 minute și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică cu o jumătate de oră înaintea finalului. În minutul 72, s-a restabilit echilibrul numeric, când Cl. Marcu, abia intrat a văzut roșu direct, după ce l-a lovit pe Trășcan. Fotbalistul Hunedoarei a fost câteva momente în stare de inconștiență, și-a revenit cu greu, fiind nevoie de intervenția ambulanței, dar a părăsit terenul în aplauzele asistenței, cu buza spartă, fiind înlocuit de R. Cristian. Giura (90+3) a șutat puțin alături.

„Soda dragă” este condusă nemeritat după primul mitan, pe care l-a controlat. Deschiderea scorului s-a produs la o fază mai mult decât discutabilă. În condițiile în care acest gol a însemnat singurul șut pe spațiul porții trimis de hunedoreni, ce l-au avut pe portarul Lefter cel mai bun echipier, este clar că CS Ocna Mureș și-a depășit condiția.

Gazdele nu pot miza pe Tegbo și Cioplântă (Ceaca, trecut rezervă în ultimul moment), iar vizitatorii au alături în jur de 50 de suporteri, poziționați în afara stadionului.

Amfitrionii au început năvalnic și au dominat liderul în primele 25 de minute, trupa lui Ciucă având marile ocazii. Coltor (2) a reluat slab din voleu, iar peste două minute Cioară a șutat peste dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Același atacant l-a întors pe F. Iacob în două rânduri și a șutat în diagonală, alături (7), pentru ca în minutul 10 Lefter să respingă în corner reluarea cu capul a lui Lupșan. Hunedoara se trezește și replică prin două șuturi alături: Hergheligiu (15) și Mogoș (17). O nouă ocazie mare la poarta primei clasate, însă Lefter a parat șutul lui Cioară din unghi (22). Iar peste trei minute Frențiu nu ajunge în 6 metri o centrare prin fața porții de la același activ Cioară. Tot ocnamureșenii presează, iar Lefter mai respinge încă o dată excelent, la Coltor (42). Replică Hergheligiu (43) – un șut de la 20 de metri ce a ocolit puțin poarta.

Gruparea de lângă furnale defilează în această stagiune, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri (în ultima deplasare, 5-0 pe “Cetate”, cu Unirea Alba Iulia), plus acea partidă de poveste din “16”-imile Cupei României cu FCSB, îndreptându-se hotărât spre Liga a 2-a, fiind marea favorită a confruntării.

Echipe de start:

CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Cunțan, Haiduc, D. Lupșan, Al. Kiraly – Socaci, Guț/cpt (65, Cl. Marcu) – Căt. Creț, Frențiu (88, Ov. Truță), Coltor (65, Ceaca) – Cioară (71, Hetea): rezerve An. Anghel, Ov. Truță, Neșan, Casian, Pintilie, Moise. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund

CS Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, A. Vlad, Trășcan (75, R. Cristian) – Simon (71, A. Dumitru), Giura, Al. Mogoș (46, Bradu), Hergheligiu, Arnăutu (46, Da Motta), L. Buș/ cpt; rezerve D. Moldovan, Bortaș, Jairo. Antrenor Florin Maxim.

Avertismente: Al. Kiraly (15), Guț (45), E. Mihai (90+4)/ Trășcan (35), Mogoș (43), Da Motta (55, 60) *Cartonaș roșu: Da Motta (60)

Arbitri R. Moca (Cluj), S. Pantea (Arad), Alina Mihoc (Arad) Observatori M. Bordean (Sibiu), L. Moga (Zalău)

Publicitate

Sport

ACS Student Sport Alba Iulia, calificată în “16”-imile de finală ale Cupei României

Publicat

în

Echipa de fotbal feminin ACS Student Sport Alba Iulia este calificată în “16”-imile de finală ale Cupei României, în urma victoriei cu Juventus Timișoara, scor 3-2 (0-2), cu o revenire senzațională a formației din Cetatea Marii Uniri.

Dacă în competiția “KO” lucrurile merg perfect pentru fetele pregătite de Cătălin Costea, nu același lucru se poate spune despre parcursul din campionat, cu trei înfrângeri din tot atâtea jocuri în eșalonul terț, ultima, acasă, pe terenul de la Oarda de Jos, 2-4 cu CSM Alexandria.

“Încă suferim după despărțirea de fostul club (n.a. – Măgura Cisnădie), multe jucătoare au rămas acolo și îmi este foarte greu să aliniez un prim unsprezece din senioare. Așadar acesta este un an de sacrificiu, unde junioarele vor primi șanse pentru a evolua la echipa de senioare. Mă bucură faptul că de la meci la meci fetele cresc, știu că avem mult de muncă, dar nu ne dăm bătuți. Peste o săptămână vom întâlni în șaisprezecimile cupei pe Olimpia Gherla, componentă a Ligii a 2-a prin promovarea de anul trecut. Noi avem încredere în șansa noastră deoarece din Cupa României avem cele mai frumoase amintiri după ce am eliminat echipe din eșalonul superior. Vreau să mulțumesc pentru sprijin tuturor oamenilor cărora le pasa de acest club, de la părinți la sponsori, până la primarul Gabriel Pleșa, alături de acest proiect încă de la început”, a transmis Cătălin Costea.

Electrica Furnizare Discount

Rezultate: *prima etapă, ACS Student Sport – CSM Laides Tg Mureș 2 1-4 (0-2), a înscris Ariana Iosa; *etapa a 2-a: Juventus Timișoara – ACS Student Sport 5-1 (2-1), gol reușit de Ariana Iosa; *etapa a 3-a, ACS Student Sport – CSM Alexandria 2-4 (0-4), marcatoare Ariana Iosa și Daiana Tolomeiu; *Cupa României: ACS Student Sport – Juventus Timișoara 3-2 (0-2), reușite Antonia Ciulea – dublă și Ariana Iosa.

Lotul: Adriana Avram, Antonia Botescu, Antonia Ciulea, Andrada Vasînc, Marinela Tîrsîna, Alesia Ilinca, Daiana Tolomeiu, Ariana Iosa, Chiara Amrita, Alexandra Creț, Petronela Vizitiu, Georgiana Istrate, Alexia Ursu, Ionela Borcea, Andrada Muntean, Anamaria Scrob. Student Sport Alba Iulia este componentă a Seriei a 2-a din eșalonul terț, alături de Colțea Brașov, CSM Alexandria, Juventus Timișoara, Ladies Tg. Mureș 2, Fotbal Feminin Baia Mare 2. Următorul joc va fi în 24 octombrie, acasă, cu Colțea Brașov.

Citește mai mult

Sport

LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, calificată în play-off la Under 19 după victoria de la Tg. Jiu

Publicat

în

Rezultate în oglindă realizate în etapa a 9-a a Seriei a 7-a de echipele LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, singura reprezentantă a Albei în competițiile juvenile organizate de Federația Română de Fotbal. Astfel, în deplasarea de la Tg. Jiu, juniorii Under 19 au câștigat cu 3-0 împotriva echipei poziționate pe locul al 4-lea, iar juniorii Under 17 au pierdut cu același scor.

Grație acestei victorii echipa pregătită de antrenorul Cosmin “Coco” Groza este calificată în play-off și a revenit pe treapta a treia a podiumului, cu 4 victorii la rând pe teren, singura “bilă neagră” fiind acel meci din “intermediară” scu CSM Reșița, ce va fi pierdut la “masa verde” din cauza lipsei ambulanței. Apropos de gruparea din Valea Domanului, aceasta a învins cu 4-2 pe ACS Ineu și are maximum de puncte, fiind urmată în ierarhie de CFR Simeria – 21 și LPS Sebeș – 18 (golaveraj 30-9), la egalitate cu ACS Ineu (unde evoluează cugireanul E. Codrea).

 

Electrica Furnizare Discount

Rezultate:

*Under 19, LPS Tg. Jiu – LPS Sebeș 0-3 (0-2), au înscris Grecu (7, 44), Darius Avram (57).  Formula vizitatorilor: Pauletti – Dărămuș, Tutelea, Stanciu, Popescu, Vințan, Grecu, D. Avram, Hăprianu, Stan, Osz-Strakator; au mai jucat Marcu, Buhazi, Gaboran, Reti, Popa (pe bancă Ifrim);

*Under 17, LPS Tg. Jiu – LPS Sebeș 3-0 (1-0). Antrenorul Doru Oancea a mizat pe Pauletti – G. Fleacă, Crețu, T. Fleacă, Fălămaș, Rîpa, Dacian Avram, Adam, Glonț, Nistor, Todea; au mai intrat Țălnar, Roșu, Oancea, Moldovan-Varro, Șerb. Conjudețenii au strâns 7 puncte (două victorii, un egal, șase înfrângeri), cu golaveraj 6-20.

În penultima etapă, sâmbătă, 23 octombrie, în “Arini” se joacă dubla cu CSȘ Caransebeș, de la ora 12.00 (Under 19) și ora 14.00 (Under 17).

Citește mai mult

Sport

Tudor Balu, talentatul voleibalist din Blaj, a debutat pe prima scenă pentru vicecampioana SCM Zalău

Publicat

în

Tudor Balu, talentatul voleibalist originar din Blaj, a cunoscut bucuria debutului pe prima scenă a voleiului autohton, în partida dintre SCM Zalău și Rapid București, scor 3-0, contând pentru etapa a doua a Diviziei A1.

Jucătorul din “Mica Romă” a fost trimis în teren în setul al doilea de către antrenorul Marius Lazăr reușind să-și treacă în cont două puncte. “Tudor este un jucător cu reale calități, în care am mare încredere. Îl felicit pentru debut și îi urez succes pe mai departe. Dacă va fi serios și va munci are șanse mari de a ajunge un jucător important în ultimii ani”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului, Adrian Feher, managerul grupării din Sălaj, vicecampioana României cu șase puncte după două runde, fără a pierde vreun set.

Ridicătorul Tudor Balu (17 ani împliniți în 1 mai) a fost transferat de SCM Zalău în această vară. Voleibalistul originar din “Mica Romă”, ce a deslușit tainele sportului de lângă fileu în orașul natal, la CSȘ Blaj, sub comanda antrenorului Alexandru Man, este considerat unul dintre cei mai promițători jucători din România. Component al naționalei României Under 20, Tudor a impresionat la turneele finale disputate cu CSȘ Blaj, la Dej cu juniorii (locul 5 și cel mai bun ridicător) și la Tulcea, cu cadeții (bronz și MVP-ul competiției). În consecință, formația din Sălaj s-a grăbit să obțină semnătura acestei speranțe voleibalistice, iar în stagiunea 2021/ 2022 Tudor Balu are dublă legitimare SCM Zalău – CSȘ Blaj.

Electrica Furnizare Discount

Tudor Balu (17 ani) este al treilea jucător din Alba ce evoluează la cel mai înalt nivel intern.  Alți doi jucători talentați din Alba au fost protagoniștii unor transferuri în această vară la echipe ce activează în Divizia A1. Astfel internaționalul Florian Bela Bartha (21 de ani, centru, a debutat în echipa de seniori, în Golden League), originar din Ocna Mureș, a plecat după trei ani de la Unirea Dej la SCM U Craiova, iar în locul său dejenii l-au înregimentat pe blăjeanul Sebastian Micu (21 de ani, centru, fost la UV Timișoara și component al echipelor naționale de juniori și cadeți).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare