Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CS Hunedoara – Unirea Alba Iulia 2-0 (0-0) | Liderul şi-a arătat din nou forţa

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În runda a 13-a a Seriei a 9-a din eșalonul terț, sâmbătă după amiază, pe Stadionul “Michael Klein”, liderul CS Hunedoara s-a impus cu 2-0 (0-0) pe Unirea Alba Iulia, într-o întâlnire disproporționată, între echipe situate la polii opuși ai ierarhiei. 

Rodrigues a deschis scorul în minutul 53, iar nou-intratul Simon a majorat avantajul gazdelor două minute mai târziu. Asta după ce cea mai mare ocazie a primei reprize a fost ratată de unirişti, prin Morariu, în minutul 20.

Forţa ofensivă redusă  este cea mai mare problemă din acest moment a „alb-negrilor” pe câmpul de joc. Sunt cinci partide consecutive în care Unirea Alba Iulia nu a marcat niciun gol, mai bine spus 503 minute, ultimul gol fiind al lui Al. Giurgiu, la Ocna Mure; (1-3), în 16 octombrie. Din punct de vedere al ofensivei, „alb-negrii” sunt penultimii între cele 100 de divizionare terțe, cu 7 goluri (Luceafărul Oradea are 4) în 13 runde.

*Sinescu: „O prestație decentă”

„Am făcut o primă repriză foarte bună în care am absorbit presiunea adversarilor, iar Morariu a avut cea mai mare ocazie. În cele din urmă a fost o prestație decentă, ca o echipă disciplinată, muncitoare, onestă, cu limitele noastre. Pentru acest nivel, CS Hunedoara are o echipă foarte bună și tocmai de aceea e meritorie prestația noastră. Sperăm ca accidentarea lui Bârdea să nu fie una gravă, pentru că avem mare nevoie de aportul său în meciurile cu Sănătatea Cluj și Sticla Turda„, a punctat Valentin Sinescu.

Bedea, în premieră titular, a semnat prima ocazie a gazdelor, chiar în primul minut, cu o reluare pe lângă din interiorul careului, lateral dreapta. În replică, un şut-centrare al lui Mocanu (4), mingea traversând careul hunedorean fără a fi atinsă de vreun alt jucător. În minutul 9, un balon trimis cu capul de Arnăutu a trecut la câţiva centimetri de bara din dreapta portarului Bartok. Arnăutu a „recidivat” cinci minute mai târziu, trimiţând cu capul peste poartă din 6 metri. Şi, pentru ca „tacâmul” finalizărilor cu capul să fie complet, acelaşi jucător a reluat cu capul şi în minutul 17, iar mingea, trimisă de astă dată la colţul lung, s-a dus pe lângă.

În minutul 20 a apărut o oportunitate uriaşă a „alb-negrilor” albaiulieni (n.a. în roşu şi negru la Hunedoara). Morariu l-a culcat din fentă pe Garutti şi, talonat modest de A. Vlad, a zburdat spre poarta gazdelor, finalizând din interiorul careului cu un şut care i-a prilejuit o intervenţie salutară portarului Lefter. Gazdele au replicat printr-un şut peste poartă expediat de la marginea careului de Hergheligiu (27), la capătul unei acţiuni personale. Pocol a trimis peste poartă de la mare distanţă (42). Au urmat două ocazii importante ale amfitrionilor, care au prilejuit intervenţii de senzaţie ale portarului Bartok: şut Arnăutu (43) şi reluare din foarfecă Rodrigues (44).

Repriza secundă a debutat cu un şut de la distanţă, necadrat, al lui Mogoş (50). Un minut mai târziu o minge şutată de Buş a fost deviată în corner de Mocanu. Scorul a fost deschis de Rodrigues în minutul 53. Mai întâi, portarul Bartok a respins reluarea sa cu capul, însă brazilianul a înscris simplu, cu piciorul, din a doua încercare, fiind atent pe respingere. În minutul 55 Arnăutu a centrat perfect pentru nou-intratul Simon, ce a făcut 2-0 pentru hunedoreni. În replică, un şut cu pământul al lui Pocol (59), pradă uşoară pentru portarul Lefter.

În minutul 73 putea fi 3-0 după o deviere a lui Simon, aflat la capătul unei centrări din flancul stâng a lui Da Motta. Mingea a „muşcat” din bara din stânga lui Bartok şi a părăsit terenul de joc. Bartok a intervenit senzaţional (74) la un şut trimis la vinclu de Buş. În ultimul sfert de oră hunedorenii au mai redus turaţia motoarelor, iar uniriştii nu au reuşit să pună probleme la poarta oponenţilor.

În ultimele două partide din acest an din eşalonul terţ Unirea Alba Iulia va juca pe teren propriu cu Sănătatea Cluj şi Sticla Arieşul Turda.

Echipe:

CS Hunedoara: Lefter – A. Vlad, Garutti, Rodrigues, Da Motta  – Bedea (86 R. Cristian), Mogoș (78 Bradu), Giura (46 Simon), L. Buș/ cpt (78 Trăşcan) – Hergheligiu, Arnăutu (86 A. Dumitru). Pe bancă: D. Moldovan. Antrenor Florin Maxim.

Unirea Alba Iulia: Bartok – Bârdea, Scrob, Al. Giurgiu/cpt, V. Codrea, Mocanu – Pocol, Dehelean, Mâlnă, S. Tineiu (64 Bakcsi) – Cl. Morariu (75 Lupea). Pe bancă: Sîntoma, C. Dănilă, Jurj, Oneț, An. Moldovan. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Arbitri: Iuliana Demetrescu (Rm. Vâlcea), V. Gașpar, An. Sîncrăian (ambii Tg. Mureș) Observatori M. Jivan (Arad), D. Băloi (Tg. Jiu)

Cartonaş galben: Hergheligiu (90+2)

foto: captură video facebook FC Corvinul Hunedoara

Lucian DĂRĂMUŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea