Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Crucea Roșie Alba și-a lansat propriul serviciu de ambulanță. Tarife la jumătate față de concurență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Filiala de Cruce Rosie Alba a lansat joi, în cadrul unui eveniment organizat la sediul din Alba Iulia în prezența mai multor oficialități locale și a reprezentanților presei, propriul serviciu de ambulanță.

Serviciu Ambulanta Crucea Rosie Alba (10)

Practic, începând de astăzi, pe piața locală a serviciilor medicale a apărut un nou jucător, care promite pe lângă operativitate și calitate crescută, tarife mai mici cu aproape jumătate față de prețurile practicate în prezent atât de către stat prin Serviciul de Ambulanță Alba, dar mai ales față de ceilalți operatori privați care activează în județul Alba. Este vorba despre tarifele la serviciile nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate, precum transportul pacienților în țară pentru diferite nevoi.

Potrivit lui Adrian Dușa, coordonatorul filialei din județul Alba a Societății Nationale de Cruce Rosie din Romania, în următoarele două-trei luni urmează să fie perfectat un contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate – filiala Alba, astfel încât serviciile prestate de Serviciul de Ambulanța al Crucii Roșie Alba să poată fi decontate de aceasta, fără niciun cost pentru beneficiari.

Serviciu Ambulanta Crucea Rosie Alba (5)

După contractul cu CAS Alba, urmează să se finalizeze demersurile legale pentru integrarea ofertei Crucii Roșie Alba la serviciul 112, care în funcție de natura solicitării poate direcționa cazul către acest serviciu privat.

 

“Ambulanța Crucii Roșie Alba” deține patru autospeciale și are circa 30 de angajați, colaboratori și voluntari care vor asigura serviciile medicale și de asistență necesare. Patru dintre aceștia sunt medici, doi de medicină de urgență și doi de familie.

bufet Crucea rosie AlbaInvitații prezenți la eveniment au vizitat spațiul amenajat pentru noua unitate a Cruciei Roșie Alba, iar apoi au ciocnit pahare cu șampanie și au degustat din merindele unui bufet suedez pus la dispoziție de organizatori.

Crucea Roșie Alba este deja de ceva vreme autorizată să ofere servicii de ingrijire la domiciliu, iar experiența dobândită în acest sens reprezintă, în noul context, un avantaj pentru aceasta.

Principalele servicii pe care le poate asigura complet “Ambulanța Crucii Roșie Alba” sunt cele de transport pacienți (nu cazuri urgente), consultații medicale la domiciliu, respectiv asigurarea evenimentelor publice – sportive, culturale, etc.

Intrarea pe piață a Ambulanței Crucii Roșie Alba vine într-un context favorabil pentru aceasta, în condițiile în care cele patru ambulanțe pentru servicii de consultație la domiciliu ale Serviciului de Ambulanța Alba stau în garaj din lipsă de personal.

Filiala de Cruce Rosie Alba face parte din Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatie neguvernamentala, de interes national, bazata in principal, pe voluntariat, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie inca de la infiintarea sa in 1876. Fiecare Societate Nationala actioneaza individual, in contextul sau national, si isi defineste obiectivele pe baza nevoilor si capacitatilor locale, a cadrului legislativ national, a resurselor pe care le poate mobiliza etc.

 

Crucea Roșie AlbaAre subfiliale la Aiud, Blaj, Sebes, Abrud, Campeni, Cugir, Ocna Mures, Zlatna si Teius.

B.P.

[nggallery id=795]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea