Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO: Corul „Apulum” al Seminarului Teologic albaiulian, premiul I la Olimopiada Națională Corală de la Arad, cu punctajul maxim, 100 de puncte

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Corul „Apulum” al Seminarului Teologic albaiulian, premiul I la Olimopiada Națională Corală de la Arad, cu punctajul maxim, 100 de puncte

Membrii ansamblului vocal „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat sâmbătă, 13 aprilie 2024, la Olimpiada Națională Corală – faza zonală, desfășurată la Arad.

Formațiunea corală albaiuliană este dirijată cu măiestrie artistică de către părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, cadru didactic titular în cadrul instituției de învățământ preuniversitar. Prestația corului a fost apreciată de juriu cu punctajul maxim, 100 de puncte, ansamblul coral obținând Premiul I la Secțiunea „Seminarii Teologice”.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În cele 25 de minute alocate formațiunii corale albaiuliene, au fost interpretate patru piese care au vizat un repertoriu variat: „Kratima”, de Anton Pann, „Astăzi, Cel Prealăudat”, armonizare Iosif Fiț, „Florilegiu bizantin”, de Stelian Ionașcu, și „Răsunet de la Crișana”, de Ion Vidu. Reușita obținută la faza zonală a Olimpiadei constituie rezultatul activității susținute cu perseverență de către tinerii pasionați de cântul coral, desfășurată pe parcursul a numeroase ore de repetiții, prin participări la sfintele slujbe, dar și la diverse manifestări artistice.

Corul „Apulum” a fost înființat în anul 1991 și, timp de nouă ani, până în 2000, a fost condus de către prof. Iosif Fiț. Repertoriul abordat este unul preponderent liturgic, necesar participării la sfintele slujbe. Pe parcursul timpului, membrii formațiunii au obținut numeroase premii cu ocazia participării la diferite festivaluri și concursuri muzicale naționale. De asemenea, ansamblul vocal dirijat de părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, în parteneriat cu Asociația Corală „Codex Apulum”, a pus în scenă Oratoriul Bizantin de Paşti „Patimile şi Învierea Domnului”, de Paul Constantinescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Salbă de medalii pentru șahiștii albaiulieni la Orăștie. Sportivii de la CSM Unirea Alba Iulia și Academia de Șah Mihnea Costachi au dominat concursul de șah rapid “Cupa Orăștie 800”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salbă de medalii pentru șahiștii albaiulieni la Orăștie. Sportivii de la CSM Unirea Alba Iulia și Academia de Șah Mihnea Costachi au dominat concursul de șah rapid “Cupa Orăștie 800” Sâmbătă, 25 mai, centrul orașului Orăștie a gazduit un puternic concurs de Street Chess. Aproape 100 de participanți de toate vârstele au luat startul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea