Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Consilierul PDL din Aiud, Molnar Geza a fost arestat de DIICOT pentru proxenetism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicul Molnar Geza (68 de ani), consilier local PDL în Aiud, a fost reținut, miercuri, în urma unei acţiuni a DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia în colaborare cu BCCO Alba Iulia, pe linia combaterii traficului de minori şi proxenetismului.

În urmă cu puțin timp, Tribunalul Alba a emis pe numele lui Geza un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul IPJ Alba de către procurorul șef DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan și şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Mircea Mărginean (FOTO stânga).

Potrivit procurorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul a înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o persoană minoră, efectuând  operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei, prin identificarea şi furnizarea de clienţi, precum şi prin organizarea unor astfel de întâlniri cu Ioan Muresan DIICOT si Mircea Marginean BCCO Albapersoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale. Activitatea infracţională a inculpatului a fost sprijină şi de suspecta B.L.F, de asemenea,  cercetată în cauză.

Șefii DIICOT și BCCO Alba au explicat că medicul din Aiud a racolat trei fete, dintre care una minoră (15 ani), promițânu-le că le va ajuta să se realizeze în viață. Geza le-a promis victimelor că nu li se va întâmpla nimic dacă vor asculta de el, amintindu-le de poziția sa în administrația locală și relațiile cu anumiți oameni influenți din județ.

Până în prezent au fost identificați 7 clienți, care au întreținut relații sexuale cu cele trei fete. Majoritatea dintre aceștia sunt din Alba (Aiud, Teiuș, Alba Iulia, Sebeș), iar ceilalți din alte județe. Este vorba despre persoane din anturajul inculpatului, oameni de afaceri și din administrație. Partidele de sex aveau loc în camere din diferite pensiuni, sau în autoturismele clienților.

Interesant este faptul că avantajele pe care le obținea medicul, arestat pentru trafic de persoane și proxenetism, nu erau de natură materială directă. Acesta câștiga influență și prietenia celor cărora le intermedia serviciile sexuale.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția, respectiv faptul că a intermediat întreținerea de relații sexuale cu diferite persoane.

Cei 7 clienți identificați vor fi audiați în calitate de martori.

Medicul de familie Molnar Geza riscă, dacă va fi găsit vinovat, de la 5 la 12 ani de închisoare. Legea penală prevede pedepse mult mai grave când victimele traficului de persoane sunt minore, considerându-se agravant faptul că se profită de vulnerabilitatea acestora.

Potrivit procurorul șef DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, minora de 15 ani a fost preluată de specialiștii de la Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – ANITP, care îi asigură consiliere psihologică, iar celelate două victime, care au în jur de 25 de ani, se află în stare de libertate, prostituția fiind dezincriminată de Noul Cod Penal.

Investigațiile în acest caz au început în toamna anului 2013, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie”, precizează procurorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea