Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Conferință regională la Alba Iulia pe tema relațiilor dintre judecători și avocați. Ministrul Justiției, pus absent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia găzduiește astăzi, 14 noiembrie, o importantă conferință regională având ca temă principală relațiile dintre judecători și avocați, organizată de UNBR, CSM, INPPA, CCJE, Curtea de Apel Alba Iulia, Baroul Alba, Baroul Hunedoara și Baroul Sibiu.

conferinta avocati judecatori Alba Iulia (1)La evenimentul de formare profesională continuă, ce se desfășoară începând cu ora 10.00 lîn sala de conferințe a Hotelui Parc, vor susține alocuțiuni judecător dr. Rodica Aida Popa de la Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție și reprezentant al României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni; avocat – prof. univ. dr. Dan Oancea – vicepreședintele Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR); judecător Alexandra Iuliana Paștiu – președintele Curții de Apel Alba Iulia; Marian Trușcă – directorul adjunct al Institutului Național al Magistraturii (INM); avocat dr. Traian Briciu – directorul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA), judecător dr. Voicu Pușcașiu de la Judecătoria Deva; judecător Ancuța Pura de la Secția penală a Curții de Apel Alba Iulia; avocat dr. Petruț Ciobanu – formator la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților; avocat dr. Sergiu Florescu de la Baroul Sibiu; avocat Doru Florin Radu din Consiliul Baroului Hunedoara, judecător Anda Santai de la Judecătoria Sibiu și avocat dr. Octavian Hârceagă de la Baroul Alba.

Deși era așteptat, confirmîndu-și prezența la conferință, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, nu a mai ajuns la eveniment.

Conferința cu titlul ”Individualizarea pedepselor. Circumstanțe atenuante. Circumstanțe agravante. Renunțarea la aplicarea pedepsei. Infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Garanții ale dreptului la apărare în cursul urmăririi penale și judecății. Drepturi și obligații deontologice ale judecătorilor și avocaților” este organizată de avocatul Ioan Rus, decanul Baroului Alba, de prodecanul av. Armand Boer și de vicepreședintele Curții de Apel Alba Iulia, judecătorul Aurelian Mocan.

”Conferința are o temă de actualitate, care vizează aspecte privind aplicarea unor prevederi din Noul Cod Penal, dar avem și o temă mai nouă care vizează raporturile dintre magistrați și avocați, inclusiv obligațiile deontologice, pentru că un rol important în soluționarea cauzelor îl au și avocații. Mai nou, și este foarte bine așa, la nivelul Uniunii Europene se pune această problemă a stabilirii unor reguli deontologice precise, în așa fel încât actul de justiție să poată fi înfăptuit în cele mai bune condiții”, a precizat av. Ioan Rus, decanul Baroului Alba.

Acesta a precizat că astfel de conferințe se organizează la nivel național, la nivelul unor Curți de Apel din țară și au avut loc până acum în București, Râmnicu Vâlcea și Brașov.

[nggallery id=2594]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea