Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Comunitatea din Războieni a aniversat 6 ani de la deschiderea Așezământului Social „Sfântul Serafim de Sarov”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

S-au împlinit șase ani de când într-o duminică de noiembrie, 13 a anului 2011, s-a deschis Așezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni. Deoarece Biserica Ortodoxă din Războieni are hramul „Sfinții Ahangheli Mihail și Gavril”, cele două evenimente au fost puse în valoare în duminica a 25-a după Rusalii, când biserica noastră a fost plină de credincioși, dar și de oaspeți.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de preotul paroh Vladimir Beregoi, căruia i s-au alăturat Președintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, PC preot consilier  Nicolae Călin Ignat și preotul Vasile Sicoie din Turda.

Răspunsurile liturgice au fost date de preotul Zăhan Sebastian, însoțit de un grup de tineri coriști din Turda. Credincioșilor din comunitate li s-au alăturat persoane din afară, sponsori, dar și oficialități precum: Vicepreședintele Consiliului Județen Alba, Dumitru Fulea, Deputatul Sorin Bumb, Directorul DGASPC Aba, Sorin Valerian Chirilă, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler. Alături de credincioși, s-au rugat, în genunchi, cu mânuțele împreunate, mulți copii, de la Centrul de Zi sau din comunitate, într-o unitate spirituală.

După cuvântul de învățătură rostit de PC preot Nicolae Ignat, peotul paroh a invitat pe toți cei prezenți la Căminul Cultural, unde au fost primiți cu pâine și sare. Copiii de la Centrul de Zi au prezentat un scurt program artistic, apoi s-a prezentat revista Așezământului, editată cu ocazia aniversării, sub titlul „La ceas aniversar”. Au vorbit și ce doi seminariști de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, copii care  de la deschiderea centrului au fost prezenți zi de zi, având model în persoana preotului.

Invitații au luat cuvântul rând pe rând, apreciind în mod deosebit munca pereședintelui Filialei Filantropia Ortodoxă din Războieni- Cetate, care coordonează Centrul de Zi, precum și Serviciul Social de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor atât din Războieni, cât și de pe raza comunei Hopârta. S-a menționat faptul că mai întâi s-a deschis Centrul de Zi „Sânta Filiofteia” din Silivaș, acolo unde a fost atâta nevoie de întrajutorarea copiilor! Preotul Vladimir Beregoi a vorbit întregii adunări despre proiectul de viitor, la care s-au demarat deja lucrările de început –  Căminul pentru bătrâni din Războieni.

Masa comună la care au luat parte toți cei prezenți a unit suflete și gânduri de mulțumire pentru tot ceea ce s-a realizat aici. Cei mai fericiți au fost copiii, care au avut parte de o masă festivă, de care s-au bucurat tare mult! La împărțirea tortului aniversar, au urcat pe scenă, cântând cu tot dragul Mulți ani trăiască!

Fiind convins de importanța și necesitatea lucrurilor pe care le inițiază,  ducându-le la bun sfârsit cu mare milă și îngăduință, preotul paroh a creat de-a lungul timpului instituții model de întrajutorare a vârstnicilor și a copiilor; continuă să uimească prin felul simplu, direct, dar nu ușor, de atragere de sponsori pentru finanțarea acestor instituții. Sprijinirea persoanelor vârstnice aflate în nevoie, indiferent de apartenența lor religioasă sau etnică, ocrotirea copiilor în diferite moduri, prin acordarea de ajutor material și nu numai, alături de misiunea preoțească,  implică simbiotic harul, credința și faptele bune într-un tot unitar.

Preotul Vladimir Beregoi a înmânat diplome și revista oaspeților și celor care au grijă, prin aportul lor, de buna funcționare a Așezământului Social  „Sfântul Serafim de Sarov”.

„Bogăția cerească a harului se înmulțește la  cel ce o împarte” – Sfântul Serafim de Sarov

Preot Beregoi Vladimir

[nggallery id=4854]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea