FOTO: Comercianții ambulanți, care au pierdut locul la licitație, au început să părăsească Cetatea Alba Carolina

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La începutul săptămânii, comercianții ambulanți, care au pierdut locul la licitație, au început să părăsească Cetatea Alba Carolina.

ELIT

Licitația pentru închirierea celor 13 locaţii pentru activităţi de comerţ ambulant și 6 tonete mobile, în Cetatea Alba Carolina a avut loc în data de 3 mai, iar cei care au pierdut locul deținut anterior au început să părăsească locațiile.

Activităţi de comerţ ambulant în Cetatea Alba Carolina se desfăşoară în trăsuri de epocă, în suprafaţă de 12 mp fiecare, iar contractul de închiriere s-a făcut pentru o perioadă de 5 ani.

Preţul minim de pornire al licitaţiilor publice a fost de 500 de euro/lună/locaţie pentru locaţiile pe care vor fi amplasate chioşcuri tip trăsură de epocă, la cele pentru artizanat 100 de euro şi 30 de euro/lună/tonetă, pentru tonetele mobile.

Citiți și Războiul căruțelor din Cetatea Albei Iulia: Cea mai scumpă închiriere a domeniului public din România: 1 mp a ajuns să coste peste 550 euro!

Până în anul 2017 când au expirat termenele de închiriere, în baza vechiului Regulament şi a licitaţiilor publice organizate, în zona interioară a cetăţii au existat încheiate contracte de închiriere pentru un număr de 15 trăsuri de epocă, din care 4 destinate comercializării de produse artizanale, 2 destinate comercializării de obiecte de cult (contracte încă în vigoare până în luna august 2018) şi 9 destinate activităţilor de alimentaţie publică precum şi pentru un număr de 8 tonete mobile din care 6 destinate activităţilor de alimentaţie publică, iar două servind ca puncte de informare mobile şi vânzare suveniruri, se arăta în raportul de specialitate.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419