FOTO/ Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”Cugir. Caravana literară ,,Scriitori în școală” a fost un succes

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Colegiul Tehnic „Ion. D. Lăzărescu” din Cugir, au organizat marți, 29 octombrie 2019, începând cu orele 12:00 o întâlnire a elevilor colegiului tehnic din Cugir cu criticul literar Diana Câmpan, cu artistul – poet Dinu Olărașu și Daniela Floroian – scriitoare și reprezentant al Bibliotecii Județene Aba.

Elit ELIT

Evenimentul, la care au participat, pe lângă elevi ai claseor a X-a, de la ,,I.D.Lăzărescu”, profesori de limba română și directori de școli, a găzduit prezentarea unor creații literare semnate de Diana Câmpan și prezentarea cărții „Freamăt” a autorului Dinu Olărașu. Întâlnirea a continuat cu un scurt moment muzical susținut de Dinu Olărașu și s-a încheia cu o sesiune de autografe oferite de scriitorul Dinu Olărașu.

Diana Câmpan este prof. univ. dr. la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia. Prezență constantă și de mare ținută intelectuală în viața culturală, Diana Câmpan a semnat numeroase apariții editoriale de istorie și critică literară printre care amintim: Singurătăți suprapuse: studii de literatură comparată; Încrustați în lemnul cărților; Considerații eminesciene asupra identității naționale: istorie, principii, valori; Andrei Pleșu – despre semnele și simbolurile identitare ale României autentice; Fascinantul interbelic românesc – o perspectivă europeană; A. E. Baconsky. O sută și una de poezii, etc.

Dinu Olărașu s-a născut în Vulpășești, județul Neamț și este poet și interpret de muzică folk. Pasionat de poezie, scrie primele versuri în școala generală, dar învață și să cânte la chitară în anii adolescenței În foarte scurt timp își compune propriile cântece semnând atât versurile cât și muzica. Între 1984 și 1985 evoluează în Cenaclul Flacăra. Dintre titlurile volumelor sale amintim: Traficul de transparență; Frenetic; In.

La finalul evenimentului, profesorul Ionuț Iancu – director al colegiului cugirean, a mulțumit invitaților pentru prestația și amabilitatea de a onora auditoriul și a primit de la acestia promisiunea că vor mai veni la Cugir în compania și a altor scriitori și artiști din județ.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419