FOTO: Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir a aniversat 50 de ani de la înființare

Colegiul Național ,,David Prodan” din Cugir a sărbătorit, de curând, 50 de ani de existenţă a unității de învățământ. Festivitățile au început încă de luni, 11 septembrie, cu ocazia deschiderii noului an școlar, în cadrul careului organizat, când a fost înmânată medalia de onoare a colegiului, șefului de promoție 1972 și celui mai vârstnic profesor.

Manifestările au continuat pe 15 septembrie în Amfiteatrul 1 al colegiului unde într-un cadru emoționant, a avut loc un dialog între generații, promoția 1972 și acualii elevi ai colegiului. S-a ținut un moment de reculegere pentru elevii și profesorii care nu mai sunt, s-au rasfoit cataloagele acelor ani,  s-au povestit momente emoționante din viața de elev. Tot cu acea ocazie a fost ridicat și un banner care marchează o jumătate de secol de la înființarea Liceului Industrial Nr.1 (1967-2017) și s-a vizionat un material cu imagini din istoria instituției.

Au ținut discursuri directorul colegiului, profesor Ionela Cozmescu, precum și foști profesori și reprezentanți ai elevilor din acea perioadă. Ei au dorit să evidențieze importanța ținutei școlare și mândria de a fi profesor, au făcut o punte între generații subliniind  experiența ca elev și profesor. Un moment plin de încărcătură emoţională au avut loc în cadrul evenimentului prin înmânarea diplomelor de onoare invitaţilor. La ceas aniversar, directorul Colegiului, a făcut o trecere în revistă a istoricului şcolii, amintind totodată de personalităţile care au făcut cinste acestei instituţii de-a lungul vremii.

„O jumătate de veac, o viaţă de om, ar spune unii, pentru noi însă e doar o sumă de ani ce se măsoară în numărul generaţiilor de elevi ce ne-au trecut de-a lungul vremii pragul. Şi cum altfel am fi putut marca acest eveniment deosebit, decât printr-o manifestare care a debutat cu depănarea de către foştii profesorii ai şcolii noastre, a amintirilor legate de începuturile acestei instituţii şi nu numai. Fiecare amintire stârneşte emoţii în sufletul celor care au fost prezenţi, încă de la punerea pietrei de temelie a acestei şcoli, dar şi al celor care au preluat şi au dus, cu demnitate, mai departe ştafeta până în zilele noastre”. Le doresc tuturor, multă sănătate, bucurii și împliniri alături de cei gragi! La multi ani!, le-a transmis participanților directoarea instituției, prof. Ionela Cozmescu.

(C.P.)

Foto: Vasilica Todor

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...