Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Centru de informare turistică, pentru promovarea localităților Albac, Vadu Moților și Horea, inaugurat sâmbătă. Investiție de 800.000 de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Centrul de informare turistică din Albac a fost inaugurat, sâmbătă, printr-o slujbă religioasă, la care au participat oficialități locale, județene, deputați, senatori și primari din zona Munților Apuseni.

Targul National de Turism Rural de la Albac 201520Inaugurarea centrului s-a realizat, de la ora 11.00, înainte de deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții a Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac.

”Obiectivul a fost realizat prin măsura europeană 313, o investiție care a costat în jur de 800.000 de lei, construcție gândită pentru a promova turismul de pe Valea Arieșului. Avem un parteneriat de colaborare cu cele trei localități: Vadu Moților, Albac și Horea, localități care prin pliante, bannere vor fi promovate din punct de vedere turistic. Comuna Albac are la ora actuală 53 de pensiuni, un spațiu de cazare de peste 800 de locuri pe noapte, după buzunarul fiecărui cetățean român sau străin. Un lucru bun la această ediție a XI-a a Târgului este că numărul agențiilor a crescut și, implicit, crește și numărul turiștilor care trec pe Valea Arieșului”, a spus primarul comunei Albac, Tiberiu Todea.

”Din câte știu, acest centru de informare va avea doi angajați, cu diplomă în turism. Prin aparatura informatică pe care o avem la dispoziție am înțeles că turiștii care vor să vină să viziteze pensiunile din Albac sau din zonă vor avea un telefon direct cu pensiunea, vor ști din start ce condiții sunt acolo, vor putea vedea cu ajutorul internetului, pe calculatoare, pe monitoare, condițiile care sunt în fiecare pensiune. Văd acolo prețurile și tot ce au nevoie”, a mai afirmat primarul Todea.

Fiind întrebat dacă era necesară o asemenea investiție la Albac, edilul a afirmat că este important că s-a realizat și ne va spune, la a XII-a ediție a Târgului Național de Turism Rural, cât a fost de utilă.

Acesta a mai completat că zona Munților Apuseni reprezintă un areal cu multiple obiective turistice care merită vizitate, iar patronii de vile, pensiuni și hoteluri trebuie să ofere servicii de calitate.

[nggallery id=942]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea