Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Ce servicii oferă Baia Publică din Aiud: Dușuri gratuite pentru cetățenii cu venituri reduse și oamenii străzii. Detalii de la primărie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

baie aiud06De aproximativ patru ani de zile, cetățenii municipiului Aiud au la dispoziție o baie publică, unde, în schimbul unei sume modice, pot beneficia de servicii de igienă corporală și de curățare a produselor din material textil. Este vorba despre un obiectiv social realizat cu sprijin elvețian și inaugurat de Primăria Aiud în anul 2012. Tarifele percepute pentru cetățeni sunt diferențiate, iar persoanele cu venituri mici au parte de reduceri și, o dată pe săptămână, pot folosi dușurile gratuit.

Citiți și Baie Publică de 150.000 de euro la Aiud

Reprezentanții primăriei municipiului Aiud au transmis un comunicat de presă, în care reamintesc serviciile oferite de baia publică din oraș și costurile percepute:

”Serviciul Public de Asistență Socială, din subordinea Consiliului Local al municipiului Aiud, oferă prin intermediul Băii Publice, cu sediul în Aiud, strada Unirii, nr. 8A, pentru toate segmentele populației, următoarele servicii:

  • servicii de igienă corporală (duș);
  • servicii de curățare a produselor din material textil (spălătorie rufe);
  • servicii de uscare a rufelor spălate

De exemplu, pentru a-și face igiena corporală, orice cetățean trebuie să plătească pentru un duș 6 lei, iar pentru a-și curăța rufele la mașina de spălat 7 lei. Tot un tarif de 7 lei este perceput și pentru uscarea rufelor.

Persoanele cu venituri reduse (sub 400 de lei pe lună), inclusiv oamenii străzii, beneficiază de reduceri, și, o dată pe săptămână, au voie la un duș gratuit. Tariful la spălătoria de haine pentru aceștia este de 5 lei.

Pentru cei care apelează la serviciile de igienă corporală a băii publice, se asigură doar săpunul, nu și prosopul.

”Taxele speciale pentru serviciile acordate se aprobă anual, prin hotărâre a Consiliului Local Aiud și sunt afișate la sediul Băii Publice”, precizează reprezentanții primăriei.

Baia Publică din Aiud funcționează luni, marți și joi, în intervalul orar 8.00 – 16.00, miercuri între orele 8.00 – 18.00, iar vineri în intervalul orar 8.00 – 14.00.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Serviciului Public de Asistență Socială și la numărul de telefon: 0372717595.

[nggallery id=1708]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea