FOTO: Cătălin Buciuman (CS Unirea Alba Iulia) – rezultate notabile la Mondialele de Powerlifting juniori

Cătălin Buciuman (CS Unirea Alba Iulia) a izbutit rezultate notabile în cadrul Campionatelor Mondiale de powerlifting pentru juniori, competiție ce se desfășoară în această perioadă în Canada, la Regina, la care au luat startul 159 sportivi din 26 de țări de pe 5 continente.

Buciuman, primul sportiv român care a concurat, a reușit următoarele rezultate, în limitele categoriei 74 kilograme: *locul patru în proba de împins din culcat (192,5 kilograme ridicate); *locul șase la total, cu 642,5 kilograme (la egalitate cu poziția a 5-a, departajare pe baza greutății corporale); *locul șapte în proba de îndreptări (222,5 kilograme ridicate); *locul opt în proba de genuflexiuni (227,5 kilograme ridicate).

ELIT

Ținând cont că în urmă cu 6-7 săptămâni a suferit o accidentare serioasă și de faptul că a avut la dispoziție o singură zi pentru adaptarea la fusul orar (diferență de 9 ore!) și refacere după o călătorie cu o durată mare și pe o distanță extrem de lungă până în Regina, evaluez performanța lui Cătălin ca fiind una deosebit de bună”, a transmis Ovidiu Pănăzan.  Efectivul “tricolor” este format din patru reprezentanți ai CS Unirea Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan (președintele Federației Române de Powerlifting și conducătorul delegației) Cătălin Buciuman (CS Unirea Alba Iulia, tineret, cat. 74 kg), Alexandru Catarambă (CS Unirea Alba Iulia, juniori II, cat.120 kg) și Alexandru Cazacu (CS Unirea Alba Iulia, juniori I, Under 23, cat. 120 kg), participarea fiind posibilă grație sprijinului oferit de Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

Dan HENEGAR