Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Câștigătorii ”Junior Bike Race” 2016. Peste 200 de copii, cu vârste între 3 și 14 ani, la startul competiției de ciclism de la Ciugud

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 200 de copii, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, au participat sâmbătă la competiția de ciclism ”Junior Bike Race”, ce s-a desfășurat pe un teren din comuna Ciugud, județul Alba.

Junior Bike Race85Participanții la această competiție, organizată de ”Bicheru Cycling” în parteneriat cu Primăria Ciugud, s-au întrecut pe două trasee. Cei sub nouă ani au avut de pedalat pe un traseu de 540 de metri, cu o diferență de nivel de cinci metri, iar cei mai mari au concurat pe un traseu de peste un kilometru, cu o diferență de nivel de 15 metri.

Câștigătorii celei de-a doua ediții a competiției ”Junior Bike Race”, organizată în comuna Ciugud sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit
Fete, categoria  3-5 ani: 
1.Csazar Andreea Maya
2. Marian Rebeca Nicolae
3. Botiza Ştefania
Băieţi, categoria 3-5 ani:
1. Filipescu Patrick
2. Goşa Alexandru
3. Pitea David
Fete, categoria 6-8 ani:
1. Precup Irina
2. Popescu Iris
3. Petrescu Ştefania
Băieţi, categoria 6-8 ani:
1. Bereczji Cristian Vlad
2. Bărbătei Alexandru
3. Hambaşan Dragoş
Fete, categoria 9-11 ani
1. Komaromi Orsolya
2. Mada Miruna
3. Oprea Karina
Băieţi, categoria  9-11 ani:
1. Hozat Elias
2. Farkaş Akos
3. Veştemean David
 
Fete, categoria 12-14 ani
1. Florea Iulia Adina
2. Burţa Roxana
3. Miclea Ana
Băieţi, categoria 12-14 ani
1. Faur Vlad
2. Ghiţulescu Răzvan
3. Pop Vlad

La final, toți au primit medalii.

Prin această inițiativă s-a urmărit încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă și, totodată, pentru a le dezvolta abilitățile de pedalat.

Vremea a fost una prielnică pentru desfășurarea unui asemenea concurs, soarele ieșind de câteva ori dintre nori, iar, potrivit participanților și părinților acestora, zona a fost ”una minunată”, competiția ”foarte bine organizată”, iar copiii ”vor mai veni și la anul”.

Sorin Poparadu, reprezentantul Primăriei Ciugud, a spus că această competiție se organizează pentru sănătatea copiilor, pentru ”a-i scoate din fața calculatorului”, iar cei mai buni au fost premiați cu articole de ciclism. Marele premiu – o bicicletă oferită de ”Bicheru Cycling” – a fost câștigat în urma unei trageri la sorți la care au participat toți concurenții.

Această competiție a luat naștere, acum un an, după ce mai mulți membri ai Asociației ”Bicheru Cycling” s-au ”întâlnit la o cafea”, în dorința de a face și un concurs destinat exclusiv copiilor.

Numărul participanților la cea de-a doua ediție a competiției ”Junior Bike Race” a fost mai mare decât la prima, cei prezenți venind din mai multe județe.

[nggallery id=2274]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Drumul comunal DC139 din comuna Vadu Moților va fi reabilitat. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria comunei Vadu Moților a solicitat avizul de mediu pentru reabilitarea drumului comunal DC139 și îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, dar și crearea de condiţii decente de trai locuitorilor zonei şi în consecinţă dezvoltarea zonei.

Drumul comunal DC139 este într-o stare avansată de degradare și necesită imediata intervenție. Traseul este unul de munte, cu lățimi mici ale părții carosabile de 3.00 m cu declivități relativ mari. Șanțurile sunt neregulate sau lipsesc cu desăvârșire pe multe zone, cu secțiuni variabile, în mare parte colmatate cu vegetație și pământ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acest lucru duce la staționarea apei în timp îndelungat pe platforma drumurilor, apa infiltrându-se în corpul drumurilor și produce degradări în structura rutieră. Există podețe tubulare, colmatate, care necesită înlocuire. Nu există indicatoare rutiere sau marcaje.

Principalii participanți la trafic pe acest drum sunt locuitorii comunei Vadu Moților, iar prin asigurarea rețelelor de drumuri se va stimula creșterea economică, dezvoltarea localităților din împrejurimi prin construirea de noi locuințe, investiții generatoare de venituri și locuri de muncă.

Valoarea investiției este estimată la cca 8,004,550.34 lei fără TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Un șofer din Crăciunelu de Jos a evitat în ultimul moment coliziunea cu alt autoturism, dar s-a ales cu roțile mașinii în tranșeea de pe marginea drumului.

Imaginile cu mașina blocată au fost postate pe o rețea de socializare iar mesajele răutăcioase nu au întârziat să apară: ”Aici mai ține si de sofer. Hai să fim serioși, are zece metri de pod in față și el a intrat in șanț”. Alții au sărit în apărarea șoferului: ”Dacă trebuie să eviți ceva acolo ajungi”, ”Mare tâmpenie șanțurile alea adanci lasate descoperite pe marginea drumurilor!” au comentatt câțiva cetățeni la postarea de pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a anunțat cu mare bucurie semnarea contractului de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță.

S-a semnat contractul de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță, prin programul guvernamental „Anghel Saligny”
Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, a semnat documentul prin care se asigură finanțarea de peste 14 milioane de lei. În concluzie, am trecut de la stadiul, parcă interminabil, de „vom face”, la cel de „facem”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu mă grăbesc să anunț că e o veste bună ci, mai degrabă, că păsuirea dată de albaiulienii de aici se apropie de sfârșit. Acest moment are în spate o istorie din care nu lipsesc frustrările și dezamăgirile de ambele părți. Nu e o consolare pentru nimeni să amintim că toți indicatorii tehnici, procedurile de expropriere, toate etapele acestui proiect de reabilitare au pornit cu mulți ani în urmă. Iar întârzierea modernizării acestei zone nu poate fi transformată într-o vină exclusivă a unui politician, om de administrație sau ambele.

Oricine și-ar fi dorit să nu o ducă în cârcă. Dar banii pentru investiții de o asemenea amploare nu pică din cer, „buzunarele” unui buget nu pot fi dilatate cu un simplu „poc” din degete iar situația terenurilor și imobilelor de acolo nu se putea clarifica peste noapte.
Din fericire, banii guvernamentali din Programul Anghel Saligny inițiat de PNL vor porni investițiile și vor pune capăt acestei situații. Peste 14 milioane de lei vor fi folosiți pentru apă și canalizare pe tronsoanele de pe cele 11 străzi din zona Racoviță, urmând ca a doua etapă, de asfaltare, să poată primi finanțare tot din acest program.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care, în ultima perioadă, au susținut această alocare de fonduri și au grăbit semnarea acestui contract. În special colegilor mei din PNL, secretarul de stat Claudiu Racuci, viceprimarului Marius Filimon, dar și celor care s-au implicat Indiferent de partidul din care fac parte ori de funcția ocupată.” a declarat vicepreședintele pe pagina de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea