// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Câştigătorii Concursului Naţional de Muzică Uşoară “Alba Star”. Antinia Simion şi-a adjudecat Marele Trofeu

Gala Laureatilor Festivalul Alba Star 2013 107Miercuri seara, la Alba Mall  a avut loc Gala Laureaţilor a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret “Alba Star” 2013, ediţia I. Un număr de 40  de tineri interpreţi din toată ţara s-au întrecut pe scena  Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, pentru a câştiga ediţia de debut a acestui festival. Marele Trofeu “Alba Star” a fost câştigat de Antinia Simion din Alba Iulia, participantă la categoria 11-15 ani. De asemenea, Luana Prodea, Roxana Larisa Giurgiu, Diana Vâtcă şi Paul Tomuş au câştigat locul I, la categoriile lor de vârstă.

 Antinia a intepretat în cadrul concursului, desfăşurat miercuri seara, pe scena Festivalul de Muzica Usoara Alba Star 71Casei de Cultură a Studenţilor, piesa “Make you feel my love” şi a avut o coregrafie minunată, alături de talentatul dansator, Tudor Popa.

A demonstrat că merită cu adevărat marele trofeu, prin vocea şi carisma ei reuşind să impresioneze juriul format din preşedintele Mihai Vanica, compozitor şi realizator emisiuni de muzică uşoară, şi membrii – Mihai Constantinescu – compozitor şi realizator de emisiuni radiofonice pentru copii, Alin Ignat – intepret local de muzică uşoară şi colaborator al Televiuziunii Române, Gheorghe Berghian (Gino) – intepret local, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Ioan Chiciudean – tenor, prof. la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.

 Frumoasa şi talentata Antinia mai are în palmares şi alte premii importante precum: Trofeul Concursului Naţional  „Voices” Alba Iulia 2013; Trofeul “Vocile Cetăţii – Alba Iulia 2012″ ; locul 2 la festivalul “Golden Leaf” din Estonia 2012; Trofeul “Minimegastar” Bucureşti 2012, Trofeul Festivalului Internaţional “Steaua Carpaţilor” Bucureşti 2012, dar şi o  piesă de rezistenţă – “Dance with me”, realizată împreună cu băieţii de la Play and Win. Ea este îndrumată de distinsul profesor Ioan Chiciudean de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.

 Iată lista câştigătorilor pentru fiecare categorie de vârstă:

 Categoria de vârstă 6-10 ani:

  Premiul I – Luana Prodea, Sibiu

  Premiul II – Oana Larisa Giurgiuman, Cluj-Napoca

  Premiul III – Sonia Ioana Cătinean, Cluj-Napoca

  Menţiune – Sergiu Indolean, Andreea Maria Aron,  Cluj-Napoca

 Categoria de vârstă 11-15 ani:

Premiul I – Roxana Larisa Giurgiu şi Diana Vâtcă, Alba

Premiul II –  Mădălina Boroneanţ , Arad

Premiul III – Alexia Trif, Alba

Menţiune:Roxana Adam (Hunedoara), Sebastian Marius Aron (Cluj-Napoca), Bianca Chiorean (Alba), Ioana Lădău (Arad), Diana Mădălina Nap (Cluj), Denisa Onea (Hunedoara), Teodora Socaciu (Cluj- Napoca).

 Categoria de vârstă 16-20 de ani:

Premiul I  – Paul Tomuş, Alba

Premiul II – Andreea Ardeleanu, Miruna Bianu, Alba

Premiul III –  Ruben Ciungan (Alba), Ingrid Mureşan (Braşov)

Menţiuni:Daniela Andreea Cristea (Alba), Ioana Moldovan, Patricia Mărginean (Cluj-Napoca)

 De asemenea, Mihai Vanica, compozitor şi realizator emisiuni de muzică uşoară a selectat câţiva tineri talentaţi pentru a participa la finala Concursului Naţional Minimegastar de la Bucureşti, ce va avea loc în luna noiembrie.

 Aceştia sunt: Luana Prodea (Sibiu), Mădălina Boroneanţ (Arad), Bianca Chiorean (Alba), Theodora Socaciu (Cluj-Napoca), Diana Vâtcă (Alba), Anitnia Simion (Alba), Andreea Ardeleanu (Alba), Miruna Bianu (Alba), Ioana Moldovan (Cluj-Napoca) şi Paul Tomuş (Alba).

Gala Laureatilor Festivalul Alba Star 2013 05 Tot în cadrul evenimentului, publicul prezent a asistat la debutul formaţiei “Star Band”, o nouă şi promiţătoare echipă de tineri talentaţi din cadrul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, precum şi la recitaluri susţinute de câştigătorii locurilor I de la fiecare secţiunie şi a unor interpreţi de seamă din judeţ şi din ţară. Au urcat pe scenă, Mihai Constantinescu, cel a cărui melodii au fost interpretate de multe generaţii de copii din România şi care a fascinat publicul albaiulian cu vocea şi energia pozitivă pe care le  transmite de fiecare dată când urcă pe scenă, Alin Ignat, Gino şi grupul de copii “Primavera jr.” de la Centrul de Cultură “Augustin Bena”.

 Felicitări iniţiatorului şi coordonatorului acestui festival minunat,  doamnei  profesoare Marinela Popa, şef serviciu al şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, celorlalţi  organizatori, precum şi laureaţilor şi participanţilor la festival.

 Vă prezentăm mai jos o galerie foto din cadrul evenimentului:

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

6 Răspunsuri la FOTO: Câştigătorii Concursului Naţional de Muzică Uşoară “Alba Star”. Antinia Simion şi-a adjudecat Marele Trofeu

 1. Cosmin Buzgure 20.06.2013 la 1:02

  Ca participant, nu vreau sa spun ca sunt nemultumit ca nu am primit macar o mentiune! Sunt convins ca nu o sa fiu niciodata apreciat de anumite persoane, din varii motive! De asemenea, sunt obisnuit sa simt pe pielea mea tentative care au ca scop principal defaimarea celor care isi vad de treaba! Ca si chitarist relativ incepator si viitor artist, sau cum mi se mai spune “ala care se crede mare chitarist”, consider ca nu am fost niciodata lipsit de bun simt si caracter, nici macar in momentele in care am fost “furat” pe fata! Si nu o sa “scap” de aceste calitati nici acum… nu spun nimic! Aleg sa dau in continuare dovada de profesionalism! Insa va promit ca cei din urma o sa fie cei dintai! Si binecuvantata va fi ziua in care fiecare va raspunde pentru ce a facut si o sa fie nevoit sa isi asume faptele. Pana la urma, facem si deceptia sa fie o…. ARTA!!!

 2. Alin Ignat 20.06.2013 la 23:45

  Cosmin, citesc cu surprindere comentariul tau si simt nevoia sa spun cateva lucruri. In primul rand nu iti inteleg deceptia, decat in ideea in care ea se refera la propria persoana. O parte dintre noi, cei ce am fost in juriu te cunoastem. Eu cel putin aveam convingerea ca vei face o figura buna, dar nu esti strain, cred, de faptul ca ai intrat intr-o incurcatura pe parcursul piesei, moment ce si-a pus amprenta pe intreaga interpretare. Toti cei care am trecut prin festivaluri si concursuri de gen am avut astfel de momente. De aici pana la a invinovati pe cineva pentru esecul propriu e deja cale lunga. Nu in ultima instanta, cred ca nu se poate spune vreo clipa ca laureatii primei editii au fost premiati fara merit sau pe sub mana. In fine nu vad deci argumentele ce sustin dezamagirea ta. Personal te apreciez si iti doresc perseverenta si succes pe mai departe, dar fi constient ca toate astea depind de o atitudine corecta si adecvata!

 3. Cosmin Buzgure 21.06.2013 la 2:12

  Imi pare foarte rau daca ati interpretat gresit! In comentariul meu de mai sus am reliefat faptul ca “nu vreau sa spun ca sunt nemultumit ca nu am primit macar o mentiune!”. Daca s-a inteles ca fiind o “acuza”, ca sa intelegeti de ce, o puteti pune pe baza faptului ca am tendinta sa scriu in asa fel incat sa arate frumos. Scrisul e inca una dintre pasiunile mele. Si apropo de asta, imi permit sa fac o mica gluma: daca ma cunostea cineva din juriu, stia chestia asta!:))
  Nu ma agit prea tare. Am si eu frustrarile mele create de lucruri pe care poate nu ar trebui sa le stiu si de lucruri prin care am mai trecut.
  Sunt constient de “incurcatura” in care am intrat pe parcursul piesei , insa nu are niciun rost sa intru in detalii!!!
  Scopul meu principal ca muzician nu este cel de a participa la concursuri de genul. Daca vreti sa o luam asa, in cazul in care m-ar fi cunoscut cineva din juriu, ar fi fost constient de cunostintele mele muzicale… Ar fi stiut ce cant eu defapt si cum o fac!
  Cred totusi, ca am tot dreptul din lume sa nu fiu de acord cu premiile acordate! Cum la fel, am dreptul sa spun ca cei din urma vor fi cei dintai! Este normal ca la un moment dat cel care a luat odata un premiu sa fie dat jos de pe “podium” de cel care atunci a fost mai jos…
  In ultimul rand, vreau sa imi asum raspunderea pentru ce am zis : “Pana la urma, facem si deceptia sa fie o…. ARTA!!!”. Si acum, la ora 1 noaptea, la o zi dupa ce am scris acest lucru, sunt de aceeasi parere, pentru ca traim intr-o tara, ca sa nu fac referire doar la Alba Iulia, in care – poate este doar imaginatia mea- nimeni nu face muzica de dragul de-a o face! Eu personal iubesc muzica. Compun. Am compozitii pe care nu stiu cati oameni din Romania sunt capabili sa le inteleaga! Compun muzica instrumentala programatica! De restul genurilor nu mai amintesc, nu vad rostul! Dar cand vad in jurul meu atata miselie, incep sa ma intreb daca cei care merg la concursuri de genul si poate iubesc muzica la fel de ca mine, mai are rost sa se lupte si sa munceasca, daca nu le este respectata intru totul munca!
  P.S.: “nici macar in momentele in care am fost “furat” pe fata!” – Nu rectific, pentru ca da! Au fost dati in care am fost furat pe fata si mi s-a confirmat din muuuulte surse de incredere. Si nu cersesc “mila” din partea vreunui juriu, cer corectitudine pentru colegii mei macar, pentru ca locul meu stiu ca nu este acolo. Calitatile mele sunt vazute de EXACT cine trebuie!!!
  Sincere multumiri pentru sfaturi! Intotdeauna sunt bucuros sa primesc un sfat! O sa tin cont cat de mult pot. Am doar 18 ani, am tot timpul in fata sa rezolv astfel de probleme. Si daca ati privi in jur cu atentie, va garantez ca ati gasi tineri care au MULT mai mare nevoie de aceste cuvinte!

 4. Ginulica 21.06.2013 la 12:39

  Demnitatea ne indeamna (la orice varsta) sa spunem lucrurilor pe nume direct celor avizati, fara sa ne ascundem dupa deget. Daca trebuie spus ceva publicului larg prin presa, e bine sa aducem si dovezi. Altfel vom fi priviti ca niste frustrati si vesnic plangaciosi. Hai sa nu ne autolamentam, ci sa ne purtam “barbateste”, lasand viitorul sa dovedeasca anumite lucruri. Nu de alta, dar riscam sa devenim penibili si sa fim mereu priviti si etichetati in acest fel.

 5. Cosmin Buzgure 21.06.2013 la 18:08

  Eu nu ma ascund dupa deget! Ma ascund dupa metafore! Si imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu am spus nimic prin presa! Eu nu am scris un articol, ci un comentariu la un articol.
  Despre dovezi, ce rost are, eu mi-am spus punctul de vedere! Am dreptul sa spun ca nu sunt deacord cu premiile acordate! Nu v-am acuzat nici pe dumneavoastra, nici pe altcineva de conflicte de interese sau incorectitudine in jurizare. Mi-am exprimat parerea!!! Nu are nicio legatura cu demnitatea.
  Repet, pentru a 3-a oara. NU MA AUTOLAMENTEZ, NU PLANG, problemele cu plansul sunt in alta parte (apropo de asta, ar fi extraordinar daca s-ar renunta la acel plans la comanda cand se castiga cate un premiu), NU SUNT FRUSTRAT si nici “VESNIC PLANGACIOS”!!! Eu am participat la acest concurs pentru a-mi dovedi mie si altor persoane anumite lucruri. Vroiam sa vad daca s-au schimbat treburile.
  Viitorul va dovedi, intr-adevar foarte multe lucruri. Va dovedi cine merita si cine nu, un loc in “marea masinarie rock”. Sau infine… pentru mine rock… pentru fiecare ce vrea!
  In orice caz, mine nu mi-e frica de penibil! Si avand in vedere ca prin definitie “penibil” inseamna “jenant”, sa imi fie cu iertare, dar cred ca este putin prea mult, chiar urat spus. E destul de trist daca ma considerati penibil…
  Asadar, trecand peste toate, eu ma cunosc, desi am 18 ani am coloana vertebrala, fiecare artist are viata lui, fiecare alege cum sa si-o traiasca, eu unul mi-o petrec cantand. Asa ca nu mai are rost sa scriu vreun comentariu, care oricum este interpretat si reinterpretate de fiecare prin prisma propriilor teorii sau idei!

 6. Alin Ignat 22.06.2013 la 1:03

  Doar o mentiune mai am de facut. Nu are a face felul in care tu canti de obicei cu maniera in care ai facut-o in seara de concurs. Nu te noteaza nimeni pentru prestatii trecute! Ai o seara proasta, iei o nota pe masura, ai, dimpotriva una exceptionala si te asigur ca nimeni nu te va nota in dezacord cu asta! In fine, fisele de jurizare exista, notele, in cuprinsul lor. Esti liber sa le consulti. Personal te-am notat cu 8 pentru ca stiu cum canti de obicei. Daca te-as fi ascultat insa atunci pentru prima oara, nota mea ar fi fost 5, pentru incurcatura respectiva (aceasta nefiind un fleac de trecut cu vederea!). Incearca sa fi obiectiv si sa nu iti alimentezi singur impresia ca a avut loc o conspiratie impotriva ta, de fiecare data cand lipsesti din randul castigatorilor. Ti-o spune un om care a avut tendinta asta de cateva ori, dar am invatat ca cel mai important e sa am o prestatie impecabila. Astfel publicul hotaraste adevaratul castigator indiferent de decizia unui juriu de la balcon! Invata sa ai inaltime, iar aprecierile nu vor intarzia!