Rămâi conectat

Sport

FOTO: Campionul cugirean Alexandru Nicoară – prezent la ,,Gala Campionilor Federației Române de Motociclism 2015”

Publicat

în

Sâmbătă, 19 decealex 2mbrie 2015, Federaţia Română de Motociclism a fost gazda ,,Galei Campionilor 2015”. În acest cadru festiv au luat parte toți campionii naționali și sportivii de pe podiumul întrecerilor, celebrând în acest fel sfârşitul de sezon competiţional pe anul 2015, din cadrul aceastei ramuri sportive. La grandiosul eveniment a participat şi Alexandru Nicoară din Cugir, elev al Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” din localitate.

La numai 17 ani, aflat la prima sa participare în Campionatul Naţional de Hard Enduro, Alexandru a reuşit situarea pe primul loc la Clasa B (Expert), obţinând titlul de campion la această categorie. Etapele din campionat au fost următoarele: Enduropanorama Deva (mai), Comăneşti X-Cape Bacău (iunie), Predeal CSU Ştiinţa şi Poiana Mărului Regiment 13 (august), Lupeni H.E.L. (septembrie). Pentru fiecare etapă s-a acordat fiecărui participant în competiţie, un număr de puncte, în funcţie de locul obţinut. În urma însumării punctelor, s-a stabilit clasamentul Campionatului Național.

Sportivul cugirean a obţinut un total de 330 de puncte, ceea ce îl poziţionează în fruntea clasamentului. Anul 2015 a însemnat de asemenea participarea la alte competiţii interne, în afara Calendarului competiţional naţional, cele mai semnificative fiind ,,Hard Enduro Bucovina dezlănţuită”, la Câmpulung Moldovenesc şi ,,Hard Enduro Arsenal Park Orăştie”.

Electrica Furnizare Discount

Tot în acest an, temerarul sportiv a fost implicat în organizarea unor competiţii internaţionale de renume, ,,RedBull Romaniacs 2015”, desfăşurată la Sibiu în luna iulie, precum şi ,,Sea to Sky, Kemer”, Turcia, în luna octombrie.

Îi dorim și noi tânărului și ambițiosului sportiv, mult succes în anul 2016!

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1464]

Publicitate

Sport

Liga a 4-a, victorii externe pentru Voința Stremț și Energia Săsciori, la Daia Română și, respectiv, Aiud

Publicat

în

În primele jocuri ale etapei a 14-a a Ligii a 3-a, Voința Stremț și Energia Săsciori s-au impus pe terenuri considerate dificile, la Daia Română și respectiv Aiud.

Stremțenii lui Raul Oargă au câștigat, 2-1 (1-0) în fieful formației lui Ștefan Fogoroși, ce au pierdut al treilea joc la rând. A fost a doua victorie externă sub comanda fostului unirist, Voința apropiindu-se la trei puncte de ultima treaptă a podiumului, ocupată de Spicul. Au marcat Brînză (70), respectiv Rancea (23), Șerbu (77).

Partidă spectaculoasă și pe „Aiudelul”, unde Olimpia a pierdut, scor 2-3 (2-2) cu revelația Energia Săsciori. Un meci în care de la 1-0 s-a făcut 1-2, apoi 2-2 și golul victoriei marcat în minutul 90. La acea fază, un penalty, D. Morea a șutat de două ori (execuția din punctul cu var și o reluare) până să-l învingă pe tânărul goalkeeper David Maier (16 ani), reușind doar din a treia încercare. În minutul 90+5, antrenorul gazdelor Marius Călușer a fost eliminat. Au punctat Bălțat (3), Bălan (43), respectiv Paecupescu (7), Andreiu (40). Energia este neînvinsă de 4 runde și a strâns 8 puncte.

Electrica Furnizare Discount

Sursa foto: GT Sport Alba Iulia

Citește mai mult

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Rapid București 3-0 | Echipa din „Mica Romă”, a 11-a victorie consecutivă

Publicat

în

Volei Alba Blaj a obținut a 11-a victorie în acest sezon, scor 3-0 (25-11, 25-16, 25-16), în Sala „Timotei Cipariu”, cu Rapid București, meci contând pentru etapa a 8-a a Diviziei A1, la care au asistat și spectatori.

Formația din „Mica Romă” continuă marșul de regularitate în primul eșalon și este singura formație ce are maximum de puncte, în plus fiind calificată și în sferturile de finală ale Cupei CEV. A fost o partidă fără istoric, chiar dacă gazdele au odihnit o serie dintre titulare, o dispută adjudecată lejer de vicecampioană, ce și-a respectat statutul de favorită incontestabilă. Volei Alba Blaj s-a impus în 64 de minute, cele mai multe puncte fiind realizate de Gergana Dimitrova – 13 puncte și Victoriia Russu – 12.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova, Sorina Miclăuș, Victoriia Russu, Jovana Kocić, Daiana Roman, Slađana Mirković , Andreea Ispas – libero; au mai intrat Andra Artin, Olga Strantzali, Jovana Cirković, Iarina Axinte, Ștefania Cheluță; Nađa Ninković, Noemi Moldovan, Milica Ivković – libero,

Electrica Furnizare Discount

Ultimele două meciuri în întrecerea internă: etapa a 10-a: Volei Alba Blaj – SCM Craiova; *etapa a 11-a: CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

Citește mai mult

Sport

FOTO| Crosul Unirii 2021: Două fetițe de patru ani, cele mai TINERE concurente ale acestei ediții. Au fost răsplătite cu premii speciale

Publicat

în

Crosul Unirii 2021: Două fetițe de patru ani, cele mai TINERE concurente ale acestei ediții. Au fost răsplătite cu premii speciale

Cea de a 52-a ediție a Crosului Unirii din Alba Iulia a adus cu ea surprize nu numai din punct de vedere a vremii, când vremea s-a înseninat chiar înaintea începerii competiției, ci și a vârstei tot mai fragede a unora dintre concurenți.

În acest an, Maria și Sara Hăprian, din orașul Cugir, nepoatele antrenorului Gheorghe Hăprian (CSO Cugir), au fost cele mai tinere concurente ale acestui eveniment,  la doar 4 ani, atrăgând o atenție deosebită din partea celorlalți alergători și ale organizatorilor.

Drept răsplată pentru participarea lor, cele două suflete au primit câte un premiu special. Astfel, Crosul Unirii, ediția 52, a reunit alergători de toate vârstele și a reușit să marcheze un eveniment de suflet pentru albaiulieni și sportivi de pretutindeni.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare