Rămâi conectat

Sport

FOTO| Campionatul European de juniori de la Praga: Mihnea Costachi, în lupta pentru un loc fruntaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihnea Costachi Campionate Europene 5Juniorul albaiulian Mihnea Costachi a acumulat 4,5 puncte in primele 6 partide la Campionatul European de juniori care se desfasoara in aceste zile la Praga si se afla la un punct in spatele liderilor  Alexey Sorokin si Timur Fakhrutdinov, ambii din Rusia. 

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi este în luptă pentru o medalie la Campionatul European de şah pentru juniori ce se dispută în aceste zile în Cehia.

Praga este în aceste zile gazda celui mai important eveniment şahist juvenil european al anului, Campionatele Europene de juniori la sah clasic. Un numar record de 1310 de sahisti din 49 de tari participa la acest regal sahist organizat in capitala Cehiei, care in acest an sarbatoreste 700 de ani de la nasterea imparatului Carol al IV-lea, cel care a facut din Praga unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Dupa primele 6 runde, juniorul albaiulian Mihnea Costachi se afla in lupta pentru medalii avand 4.5 puncte si impartind locul 6-17 cu alti 11 concurenti. Lideri sunt rusii Alexey Sorokin si Timur Fakhrutdinov cu 5,5 puncte, urmati de Martin Petrov (Bulgaria), Andrei Macovei (Moldova) si Aram Hakobyan (Armenia) cu 5 puncte.

Startul turneului a fost unul dezastruos pentru Mihnea, care in prima runda a pierdut cu suedezul Isak Storme, un jucator avand un rating cu 300 de puncte mai putin decat juniorul albaiulian.

“Nu îmi amintesc ca Mihnea să fi pierdut în prima rundă la un turneu în sistem elveţian în care era cotat ca favorit. De obicei Mihnea pleacă foarte tare, dar de această dată probabil şi-a subestimat puţin adversarul, lucru care l-a costat foarte scump”, a declarat Marius Ceteraş, unul dintre antrenorii juniorului albaiulian, care se mai pregateste si cu marele maestru international Gergely Szabo.

Din fericire Mihnea si-a revenit rapid si a castigat trei partide consecutive cu Andrei Skladtshikov (Estonia), Declan Schafi (Scotia) si Timur Trubkhabinov (Rusia), iar dupa o remiza in runda a 5-a cu Toni Lazov (Macedonia), a obtinut o a noua victorie in runda a 6-a cu Gerard Ayats Llobera (Spania).

 

In runda a 7-a elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia va juca cu piesele albe impotriva bulgarului Martin Petrov, favoritul numarul 2 al categoriei juniori sub 16 ani.

“Pentru a avea şanse la medalii, va trebui probabil să castig toate cele 3 partide pe care le mai am de jucat, fiindcă înfrângerea din prima rundă mi-a stricat şi coeficientul de departajare Bucholtz. Nu este deloc uşor să reuşeşti acest lucru împotriva unor adversari de valoare, însă voi încerca şi sper să reusesc” a declarat Mihnea Costachi, care are acum moralul ridicat dupa ce si-a imbunatit runda de runda jocul si a ajuns din nou in zona fruntasa a clasamentului.

Turneul se va desfasura pe parcursul a 9 runde in sistem elvetian, iar cele mai importante partide de la fiecare categorie de varsta pot urmarite live pe site-ul oficial al competitiei www.eycc2016.eu zilnic incepand cu orele 16, cu exceptia ultimei runde programata sambata de la orele 14.

 

[nggallery id=2563]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea