Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Calitatea aerului și nivelul zgomotului din Aiud, măsurate de APM Alba: Care au fost concluziile și care este principala sursă de zgomot

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Calitatea aerului și nivelul zgomotului din Aiud, măsurate de APM Alba: Care au fost concluziile și care este principala sursă de zgomot

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a efectuat două măsurători în vederea determinării calității aerului în data de 4 mai 2022, în municipiul Aiud pe strada Transilvaniei nr. 95 (stație distribuție carburanți) și pe strada Cuza Vodă nr. 1 (primărie). S-a urmarit calitatea aerului înconjurător în zonele urbane pe artele principale și în imediata vecinatate a unei stații de distribuție carburanți.

Au fost măsurați poluanții: formaldehidă, benzen, metanol, monoxid de carbon, amoniac, dioxid de azot și dioxid de sulf.

Valorile concentrațiilor poluanților măsurați s-au încadrat în limitele prevăzute de Anexa 3 a Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și STAS 12574/87 – Aer din zonele protejate – Condiții de calitate. Determinările au fost realizate cu analizorul mobil din dotare.

Nivelul de zgomot a fost măsurat în aceleași puncte. Valorile înregistrate au fost:

– Aiud, strada Transilvaniei nr. 95 (stație distribuție carburanti) – valoarea medie înregistrată 67,97 dB;
– Aiud, strada Cuza Vodă nr. 1 (primărie) – valoarea medie înregistrată 66,15 dB.

Limitele admisibile de zgomot exterior sunt de 70 – 80 dB la bordura trotuarului care mărginește partea carosabilă a străzilor, în funcție de categoria tehnică a străzilor, conform SR 10009/2017 – Acustică – Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambient.

Sursa principală de zgomot în cele două puncte de măsurare a fost traficul rutier.

APM Alba va continua efectuarea de măsurători pentru determinarea calității aerului și zgomotului și în alte localități ale județului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea