Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Bucuroși că Legea Minelor nu a fost adoptată, câteva zeci de moți au manifestat în centrul orașului Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi în jurul orei 16.00, în centrul orașului Câmpeni – spațiu autorizat în fiecare zi protestelor anti RMGC– aproximativ 30 de moți s-au întâlnit pentru a anunța și a se bucura că Legea Minelor nu a primit suficiente voturi în Camera Deputaților pentru a fi adoptată, iar proiectul minier de la Roșia Montană nu va putea fi demarat de compania canadiană care anunțase că așteaptă completarea cadrului legislativ cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de amploare. 

Cu acest prilej, aceștia și-au arătat și solidaritatea cu protestatarii din Moldova care se împotrivesc exploatării gazelor de șist de către compania americană Chevron.

Protestul a fost unul pașnic, fără incidente și a fost supravegheat de Jandarmerie și Poliția Câmpeni care a fluidizat traficul auto din apropiere.

În timpul mitingului, aceștia au scandat lozinci împotriva firmei canadiene, împotriva celor considerați corupți și chiar împotriva prim-ministrului Victor Ponta: DNA,DNA, rezolvați corupția, din dosarul Roșia!,  Afară cu RMGC din țară!,  Iancu și cu Horea, apără averea!,  Uniți, salvăm Munții Apuseni!,  Uniți, salvăm toată România!,  Jos, Ponta, jos, că ești un mincinos!. Oamenii au adus cu ei în mod simbolic și lumânări pe care le-au aprins pentru firma canadiană care nu a reușit să obțină aprobarea exploatării .

La sfârșitul întâlnirii, moții s-au cuprins într-o horă a bucuriei că datorită unității românilor de la numeroasele proteste din țară au reușit să stopeze demararea acestui proiect care prevede folosirea cianurii în extragerea aurului și să păstreze curați Munții Apuseni.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=850]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea