Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Bucuria primăverii cuprinde „Micul Paradis” din Alba Iulia, Parcul Dendrologic. Vizitatorii se pot bucura de renaşterea naturii departe de agitaţia oraşului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Natura începe să se dezlănţuie în toată splendoarea ei, în „Micul Paradis”  din Alba Iulia, Parcul Dendrologic. O plimbare într-o blândă zi de primăvară , a lunii aprilie, îţi dă impresia că parcul este o lume de basm.

Soarele împreună cu razele aurite mângâie pământul umed şi firicelele de iarbă crudă. Suavul ghiocel şi-a arătat demult delicatul pahar de argint. Zumzetul albinelor şi ciripitul lin de păsări au trezit întreaga natură. Căldura soarelui dezmiardă muguraşii, iar vântul cald zburdă prin pletele Primăverii, alintând-o blând.

Gâzele roiesc în timp ce culeg polenul din florile de-abia înflorite, iar fluturii întind o horă jucăuşă formând parcă un curcubeu. După ce gustă din prospețimea noului anotimp, zboară veseli în aer. Încă sunt nesiguri pe aripile lor diafane, dar sunt bucuroși că somnul friguros de peste iarnă s-a sfârșit. Totul pare a fi un vis ce te face să te minunezi de ceva nou cu fiecare pas făcut.

Din tufișuri proaspăt înverzite același cântec inconfundabil al privighetorilor inundă natura. Se alătură orchestrei și sturzii și mierlele de pe vârfurile copacilor, iar cucul își strigă numele.

Cu mantia plină de lumină, primăvara împarte din pocalul ei tinereţe, voioşie şi culoare.

Lumina se amestecă cu întunericul şi noaptea pune stapanire peste întregul palat al pădurii. Luna îşi trimite razele calde care coboară printre ramurile unei sălcii plângătoare.Vine noaptea!

Departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului, parcul se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare şi dăpostește peste 1.100 de specii de arbori și arbuști din toate colțurile lumii. Dispune de alei de promenade şi locuri de odihnă.

Începând cu data de 1 aprilie, iubitorii de natură pot vizita Parcul Dendrologic Alba Iulia până la ora 21. Accesul în incinta parcului se face până la ora 20.

[nggallery id=3719]

Sursa foto: facebook

 

 

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea