Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| „BOSS” de Alba cu BMW, fotografiat cu o inscripție ilegală pe numerele de înmatriculare, într-un județ vecin. Ce semnifică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„BOSS” de Alba cu BMW, fotografiat cu o inscripție ilegală pe numerele de înmatriculare, într-un județ vecin. Ce semnifică

Un șofer din județul Alba a devenit subiect de discuție astăzi, când a fost surprins la intrarea în municipiul Sibiu dinspre Veștem cu un detaliu neobișnuit pe mașina sa – plăcuțele de înmatriculare neconforme.

Mai precis, ceea ce a atras atenția și a generat discuții a fost faptul că plăcuțele de înmatriculare afișau sigla și textul „IPA,” care reprezintă abrevierea Asociației Internaționale a Polițiștilor, scrie sibiuindependent.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform legislației actuale, plăcuțele de înmatriculare sunt emise exclusiv de către Serviciul de Regim Permise și Înmatriculări din fiecare județ al României, iar acestea nu pot fi modificate sau personalizate ulterior cu cuvinte și sigle. Cu toate acestea, pe internet, există numeroase firme care oferă servicii de creare și personalizare a plăcuțelor de înmatriculare, la un cost de aproximativ 100 de lei.

Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA), alături de alte asociații și sindicate de polițiști, emite insigne care sunt destinate exclusiv membrilor săi, adică polițiștilor. Inițial, ideea acestor insigne a fost să creeze o fraternitate internațională între agenții legii, dar, din păcate, acestea au ajuns să fie utilizate în mod greșit în trafic. Din ce în ce mai multe astfel de insigne false de superioritate pot fi observate chiar pe numerele de înmatriculare ale mașinilor, ceea ce contravine legii în vigoare.

În multe județe, astfel de însemne au fost folosite abuziv de-a lungul timpului. Unele dintre ele sunt folosite pentru intimidare, iar altele pentru a impresiona sau atrage atenția. „Police, I’m the big boss!” (Poliție, sunt șeful mare!) devine un slogan des întâlnit pe astfel de mașini. Chiar și astăzi, există mulți șoferi care afișează astfel de insigne în geamurile mașinilor lor, cu toate că este evident că nu au nicio legătură cu Poliția. Așadar, întrebarea rămâne: de ce fac asta? Potrivit surselor din Sibiu Independent, cei mai mulți dintre cei care nu sunt polițiști recurg la astfel de trucuri fie pentru a parca neregulamentar, sperând că polițiștii locali vor fi indulgenți, fie pentru a intimida sau impresiona ceilalți participanți la trafic.

Este dificil de combătut acest fenomen, deoarece raportarea acestor cazuri către autorități poate duce în cele din urmă la tata, unchiul sau prietenul polițist al individului în cauză, având în vedere că în multe cazuri aceștia sunt membri ai acestor asociații care emit insignele respective.

Într-o declarație din partea Prefecturii Județului Sibiu, s-a subliniat că elementul „IPA” surprins pe plăcuțele de înmatriculare nu respectă standardele legale. La cererea Sibiu Independent, polițiștii din Sibiu au afirmat că șoferul în cauză riscă să primească o amendă și să-i fie reținute talonul și plăcuțele de înmatriculare. Potrivit prefecturii, „Inscripția la care faci referire nu face parte din elementele legale ale plăcii de înmatriculare. La verificarea organelor abilitate se poate constata și dispune în consecință.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea