Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Blajul, pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. Mii de beculeţe şi ornamente 3D aprinse în centrul istoric şi Parcul Avram Iancu. Foc de artificii, de Revelion, în centrul oraşului

Alexandra Mates

Publicat

în

La Blaj, luminile de sărbători au fost deja aprinse, iar orăşelul este magic. Îmbrăcat în straie de sărbătoare, e acum, parcă, mai luminat, mai vesel şi mai primitor. Mii de luminiţe, diorama cu naşterea pruncului Iisus şi figurine, ornamente 3D învăluie străzile şi atmosfera cu magia Crăciunului. La fel ca şi anii trecuţi, un superb foc de artificii va întregi peisajul  de sărbătoare în noaptea de 31 decembrie, când blăjenii sunt aşteptaţi, alături de prieteni, să petreacă noaptea dintre ani în centrul oraşului.

Centrul istoric – Piaţa 1848, cu toate clădirile şi copacii din zonă, Bulevardul Republicii central, dar şi scuarul din faţa centrului cultural, unde este amplasată în fiecare an diorama cu Naşterea pruncului Iisus, au fost împodobite pentru sărbătorile de iarnă.

Bajul pregatit pentru Sarbatorile de Iarna38În parcul Avram Iancu, pe cei mici îi întâmpină în această perioadă sania cu renii lui Moş Crăciun, ursuleţi, om de zăpadă, îngeraşi şi brazi ce luminează, spre încântarea tuturor.

Jocul de artificii din 31 decembrie, elaborat în timp, a creat deja o tradiţie ca în noaptea dintre ani, la ora 00.00, blăjenii să se adune în centrul oraşului. Şi în acest an, cetăţenii sunt aşteptaţi să ciocnească un pahar de şampanie alături de cei dragi, sub cerul luminat de artificii.

Iar pentru ca sărbătorile să se facă şi mai mult simţite, Primăria Blaj a pregătit în această perioadă cadouri pentru 750 de copii de grădiniţă, creşă, din centrul de plasament sau pentru „copiii mai mari” de la căminul de bătrâni.

Sărbători fericite tuturor!

[nggallery id=2779]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea